Debbie Reynolds samo dan poslije smrti njene kćerke Carrie Fisher

carrie debbie

Porodica slavne glumice Carrie Fisher (60), koja je u utorak preminula od posljedica srčanog udara, u srijedu je pogodila nova tragedija. Njena majka, također čuvena holivudska glumica Debbie Reynolds (84), preminula je u bolnici u Los Angelesu u kojoj je završila zbog problema s disanjem i navodnog moždanog udara.

Reynolds je pozlilo dok je sa svojim sinom Toddom Fisherom, kojem je došla u posjet u kuću na Beverly Hillsu dogovarala detalje sahrane vlastite kćeri. Hitna je pomoć pozvana oko 13 sati po lokalnom vremenu, a samo nekoliko sati poslije stigla je vijest da je Debbie Reynolds umrla.

Njen sin Todd je samo kratko i u suzama za ABC News rekao: “Željela je biti sa svojom Carrie. To su bile i njene zadnje riječi. Tako mi nedostaje, želim biti s Carrie, rekla mi je…”

Debbie je navodno bila, što je i sasvim razumljivo, potpuno rastresena nakon što joj je u utorak preminula kći Carrie Fisher, najpoznatija kao Princeza Leia iu filmskoj franžizi ‘Ratovi zvijezda’, ali omiljena i zbog svojih spisateljskih i scenarističkih podviga.

Debbie Reynolds se posljednje decenije pojavila u brojnim poznatim TV serijama poput “Will i Grace”, ali proslavila se još pedesetih godina prošlog stoljeća ulogama u “Singin’ In The Rain”, “Three Little Words”, “It Started with a Kiss”, “The Mating Game” itd.

Ove je godine osvojila počasnog Oscara Jean Hersholt za humanitarni rad, a 1965. za zlatnog kipića je bila nominirana za ulogu u filmu “The Unsinkable Molly Brown”.