SHOWbuzz

Urednik na FTV-u

Dejan Kukrić u žiriju za Emmy Awards 2019 u New Yorku

15/05/2019

Kukrić će biti u žiriju koji će ove godine dodijeliti nagrade u kategoriji televizijskih umjetničkih programa (Arts Programming)

Urednik Federalne televizije Dejan Kukrić bit će član žirija najprestižnije svjetske televizijske nagrade International Emmy® Awards 2019 koje će biti dodijeljene 25. novembra u New Yorku na završnoj gala ceremoniji na kojoj će se okupiti oko hiljadu najznačajnih osoba televizije, zabave i medija iz cijelog svijeta.

Prve međunarodne nagrade Emmy dodijeljene su 1973. godine i od tada predstavljaju najznačajnije profesionalno priznanje na svijetu, koje prepoznaje izvrsnost televizijskih programa produciranih van SAD-a.

Nagrada Emmy dodjeljuje se u 20 različitih kategorija, poput najboljih komedija, dramskih serija, TV filmova, dokumentarnih i zabavnih programa, a Kukrić će biti u žiriju koji će ove godine dodijeliti nagrade u kategoriji televizijskih umjetničkih programa (Arts Programming).

– Vrlo sam počastvovan pozivom Međunarodne akademije televizijskih umjetnosti i nauka (The International Academy of Television Arts & Sciences) da budem u žiriju 47. Emmy Awards. Kada organizacija koja u više od 60 zemalja svijeta okuplja stručnjake iz svih sektora televizijske industrije prepozna vaš dugogodišnji rad u evropskim medijskim okvirima, to doživljavam kao još jedan svoj veliki profesionalni uspjeh, ali i priznanje mojoj kući RTVFBiH. Nominovani programi u ovoj kategoriji prava su inspiracija za sve nas u industriji i za publiku širom svijeta. Bit će velika odgovornost i doista niti malo jednostavno izabrati najboljeg – kazao je Kukrić.

Dejan Kukrić je već dvadeset godina u medijima gdje radi kao odgovorni urednik, izvršni producent i televizijski reditelj, saopćeno je iz FTV-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.