Na suđenju

Depp: U životu nisam udario nijednu ženu

depp instagram

No govorio je i o svojoj porodici, o tome kako su on i njegova braća morali trpjeti verbalno i fizičko zlostavljanje svoje majke

Johnny Depp svjedočio je jučer u sudskom procesu u kojem tuži Amber Heard, svoju bivšu suprugu, zbog klevete. U svom trosatnom svjedočenju, koje će se nastaviti danas, glumac je detaljno govorio o optužbama za porodično nasilje, o korištenju opijata i o njihovom odnosu.

Na početku svjedočenja istaknu je da je njegov cilj jedino i samo istina, a o optužbama za nasilje je rekao:

“Bilo je svađa i sličnih stvari takve prirode, ali nikad u životu nisam došao do toga da udarim gospođu Heard niti sam u životu udario ijednu ženu.”

Napomenuo je i kako ga najviše muči to što će ljudi s kojima je bio blizak, koje je savjetovao i koji su vjerovali u njega, misliti da je prevarant. “Čudno je kad si jedan dan Pepeljuga, a drugi si dan Quasimodo”, slikovito se izrazio Depp.

Pričao je i o počecima svoje veze s Amber Heard: “Na početku je sve bilo, koliko se sjećam, predobro da bi bilo istinito. Bila je pažljiva, nježna, pametna, zabavna i puna razumijevanja. U mojoj glavi ona je bila savršena partnerica. Poznavala je opskurnu blues glazbu koju sam slušao, bila je načitana, draga, slatka. A onda su se stvari počele mijenjati. Možda je bolje reći da su se počele otkrivati.”

Kada ga je advokatica pitala da opiše neke sporne situacije u odnosu, odnosno neke trenutke u kojima je mogao naslutiti da ipak nije sve savršeno, Depp se prisjetio zgode s čizmama. Prepričao je da su imali rutinu da mu Heard, kada on dođe kući sa snimanja, natoči čašu vina i izuje čizme. Jedne je večeri, ispričao je glumac, ona razgovarala na mobitel pa je to učinio sam. Depp je rekao da je ona prokomentirala da je to njen posao i da je bila jako potresena što joj je poremetio rutinu.

Osim toga, napomenuo je i da mu je prigovarala oko režima spavanja: “Ja slabo spavam. Radije nego da ležim u sobi i buljim u strop, rekao bih da ću malo gledati TV. To joj nije bilo prihvatljivo. Izazvalo bi neke neobične reakcije. Nisam shvaćao zašto. Zašto čovjek od više od 50 godina ne bi mogao spavati kad želi, nego kad ona želi?”

Depp je ispričao i u kakvim je odnosima bio s porodicom glumice. Rekao je da ih je upoznao kad su došli u njegov studio u Los Angelesu.
“Bili su potpuno drugačiji jedno od drugog. Paige je bila anđeo, odmah sam je zavolio i imali smo jako lijepo odnos. Njen otac David je bio sušta suprotnost. Bio je kao kauboj iz crtića. Ali zavolio sam ih oboje, kao i njenu sestru Whitney. Osjećao sam se dobrodošlim u porodicu. Ti su odnosi bili čvrsti sve do našeg prekida”, ispričao je glumac.

No govorio je i o svojoj porodici, o tome kako su on i njegova braća morali trpjeti verbalno i fizičko zlostavljanje svoje majke. Priznao je kako je prvi put s 11 godina popio majčine tablete za smirenje, a napomenuo je i kako je opijate uzimao uvijek isključivo da se smiri, a ne radi zabave. “Nisam neki manijak koji treba biti pijan ili nadrogiran sve vrijeme”, rekao je, napomenuvši kako je u životu imao i duge periode u kojima je bio potpuno trijezan.

Što se tiče spornih poruka agresivnog tona koje je slao Heard, Depp je rekao da mu je žao zbog toga što je pisao takvim tonom i da je to bilo impulzivno. Rekao je i kako su na način na koji piše utjecali gonzo novinar generacije bitnika Hunter S. Thompson, ali i filmovi Paklena narandža i Posljednji Tango u Parizu. “U porukama, e-mailovima i u svemu što pišem pokušavam se izraziti vlastitim stilom”, napomenuo je.

Podsjetimo, Johnny Depp svoju bivšu suprugu tuži zbog klevete koja je, kako kaže, nepovratno naškodila njegovoj karijeri. Na suđenju se dosad, među ostalim, moglo čuti da je Amber Heard “šefica iz pakla”, da je glumca majka maltretirala i da mu je dala okrutan nadimak, ali i optužbu da je Depp u Amber Heard penetrirao bocom alkoholnog pića nakon što ju je pretukao”.