SHOWbuzz

komedija

“Deset u pola” Danisa Tanovića u tri termina u kinu Meeting Point

09/12/2021

Sjajnu glumačku ekipu predvode Branko Đurić Đuro i Izudin Bajrović te mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković

Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” od 9. do 18. decembra zbog velikog interesa publike u kinu Meeting Point u Sarajevu prikazivat će se u dva termina: u 15.30 i u 20.30 sati, a 9, 10. i 12. decembra u tri termina: u 15.30, 17.30 i 20.30 sati.

Film bh. oskarovca Danisa Tanovića u prva četiri dana redovnog prikazivanja pogledalo je preko 6000 gledatelja u kino dvoranama širom BiH, što je najbolji rezultat otvaranja jednog bh. filma na domaćem box officeu u posljednjih 10-ak godina i tako nastavilo izuzetno pozitivan trend sjajnih otvaranja regionalnih naslova u bh. kinima.

Danas i sutra, 9. i 10. decembra te u nedjelju, 12. decembra, film Danisa Tanovića u kinu Meeting Point pogledajte u tri termina: u 15.30, 17.30 i 20.30 sati, a nakon toga u terminima u 15.30 i 20.30 sati. Cijene ulaznica za projekcije u kinu Meeting Point su 8 KM, 5 KM za studente i penzionere. Ulaznice su u prodaji online putem web stranice kina ili u Meeting Pointu svakog dana od 8 sati.

Sjajnu glumačku ekipu predvode Branko Đurić Đuro i Izudin Bajrović te mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.

Radnja filma “Deset u pola” događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

“Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT) i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Film je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima. Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

Broj mjesta u kinu Meeting Point je ograničen, a program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

Deset u pola – trailer – U kinima od 2. 12. 2021 from Obala Art Centar on Vimeo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.