SHOWbuzz

kako su osmislili krađu

Detalji saslušanja Romane Panić: Uhvatili je u laži kada su je pitali šta se nalazi u torbi

29/06/2020

U zvaničnom dokumentu stoje detalji saslušanja nekadašnje pop zvijezde iz Banje Luke i sina poznatog beogradskog zlatara, kao i presuda

Prašina koja se podigla kada je kao bomba odjeknula vijest da je Romana Panić uhapšena zbog pljačke bankomata u Brisbaneu u Australiji sa momkom Filipom Mrkajićem i dalje se ne spušta.

Pjevačica i njen izabranik su na kraju priznali djelo, zbog čega su osuđeni, ona na godinu dana, a on na godinu i po zatvora.

U zvaničnom dokumentu stoje detalji saslušanja nekadašnje pop zvijezde iz Banje Luke i sina poznatog beogradskog zlatara, kao i presuda.

U sudskom izvještaju navedeno je da je u pjevačicinoj tašni u trenutku hapšenja pronađeno 5.000 australijskih dolara. U tom trenutku Romana je policiji rekla da ne zna o čemu se radi i da joj je taj novac dao Filip. Međutim, organi reda su joj odmah predočili da je u pitanju lažna izjava, prenose srbijanski mediji.

Naime, njen telefon je izvijesno vrijeme bio prisluškivan, a pretresom aparata policija, koja je inače pratila pjevačicu i njenog partnera, našli su prepiske sa ženom od koje je Panićeva nabavila aparaturu za pljačku bankomata – čitač za kartice s magnetnom trakom.

Ta žena je saslušana i potvrdila da su Romana i Filip dolazili kod nje da preuzmu taj uređaj. Ona je priznala da je naručila čitač kartica, jer je znala da je Romana poznata pjevačica u Srbiji i mislila je da je htjela da održi nastup u Australiji i da naplaćuje karte preko tog uređaja.

U izvještaju se napominje i da je Romana sa Filipom u Australiju ušla 8. februara, a viza im je istekla 8. juna. Stigli su u Brisbane preko Melbourna. Imali su turističke vize kako bi navodno putovali po Australiji jer su željeli, kako su naveli, da obiđu jednu tako lijepu i uređenu zemlju. Njih dvoje su ubrzo ostali bez novca, pa su se povezali s ljudima iz Istočne Evrope i krenuli da pljačkaju bankomate.

Posebno je naznačeno da je taj sistem preko kojeg su oni vršili prevaru toliko napredan da nekoliko sedmica nije bilo primjetno da je ipostavljen. Romana i njen partner su se žalili da su im kazne previsoke, ali to nije utjecalo na odluku suda.

Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić dobili su kriminalni dosije u Australiji. To znači da kada napuste Australiju, za njih više nema ulaska u ovu državu. Oni su osuđeni po sedam tačaka, tako da će pjevačica u zatvoru provesti godinu dana, a njen partner osamnaest mjeseci. Kazne za ovo djelo su i do pet godina robije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.