kralji u australiji

Muškarac koji je krao s pjevačicom iz Banje Luke je njen dečko

romana (1)

Žena koja je nabavila čitač kartica rekla je da je znala da je Romana poznata pjevačica u Srbiji, te je mislila da im je uređaj potreban zbog naplaćivanja ulaza na koncerte

Pjevačica Romana Panić danas je uhapšena zbog pljačke novca na bankomatima u Australiji, a prema najnovijim saznanjima, uhapšena je zajedno sa svojim dečkom Filipom.

Prema presudi, Filip Mrkajić je 19. marta u 10.22 sata postavio prvi uređaj u bankomat u tržnom centru Cannon Hill Plaza u Brizbejnu. Dva dana kasnije on se, sa kačketom na glavi i maskom preko lica, vratio na isti bankomat, i izvadio uređaj.

Sličan postupak je ponovio na nekoliko bankomata širom grada.

Međutim, Filip Mrkajić (40) i Romana Panić (45) nisu ni sumnjali da su sve vrijeme bili pod budnim okom australske policije, koja je na kraju pretresla hotelsku sobu u kojoj su boravili. Tamo su pronašli i obilježene novčanice, ukupno 23.500 dolara.

U Romaninom telefonu su pronašli dokaze da je od jedne ženske osobe tražila uređaj za čitanje kartica. Pjevačica je to, i pored dokaza, negirala u policiji. Žena koja je nabavila čitač kartica rekla je da je znala da je Romana poznata pjevačica u Srbiji, te je mislila da im je uređaj potreban zbog naplaćivanja ulaza na koncerte.

Par je uspio da falsifikuje 22 kartice s kojih je podigne veliku svotu novca. Prevarili su 35 ljudi, pišu australski mediji.

U odbrani su naveli da nikada nisu osuđivani, da Filip Mrkajić ima dvoje djece i da su u Australiju došli turistički. Međutim, prema njihovim riječima, u međuvrenu nestalo im je novca pa su došli na ideju kako da na brzinu “napune novčanik”.

Podsjetimo, oni su uhapšeni danas u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice.

Markajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana Panić za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati i u zatvor – Mrkajić 14 mjeseci, Panić 12 mjeseci, odnosno bit će puštena uslovno poslije tri mjeseca.