Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraljevska porodica

Dijete princa Harryja i Meghan Markle ulazi u istoriju

harry i meghan

Dijete će odrasti u rezidenciji Frogmore Cottage, gdje niko od kraljevske djece već stoljećima nije odrastao

Dijete Meghan Markle i princa Harryja ući će u istoriju, i to iz nekoliko razloga. Osim što će rođenjem postati najslavnija beba na svijetu, dječak ili djevojčica ispisat će nove stranice kraljevske istorije prije nego što nauči govoriti.

Bit će to prva kraljevska beba koja će pripadati dvjema rasama. Otac Meghan Markle je bijelac, a majka joj je Afroamerikanka, stoga će Britanci dobiti prvu kraljevsku bebu takvog naslijeđa. Iako se pretpostavlja da je kraljica Charlotte u 19. stoljeću imala afričko podrijetlo, to nikada nije službeno potvrđeno.

Beba će biti prvo kraljevsko dijete s pravom na američko državljanstvo s obzirom na to da je Meghan Markle još uvijek, pretpostavlja se, američka državljanka. Ukoliko se Meghan ne odrekne američkog državljanstva, morat će nastaviti plaćati porez u SAD-u, a ista stvar čeka i njenog sina ili kćerku.

Iako će biti sedma u redu za krunu, beba neće automatski postati princ ili princeza. Najvjerojatnije je da će dječak biti grof Dumbarton, a djevojčica će dobiti titulu lady. Titulu vojvode od Sussexa naslijedit će samo prvo muško dijete princa Harryja, što znači da će titula izumrijeti ako Meghan i Harry ne budu imali mušku djecu.

Dijete će odrasti u rezidenciji Frogmore Cottage, gdje niko od kraljevske djece već stoljećima nije odrastao.