Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dino Merlin nakon osam godina nastupa u Istanbulu

dino merlin istanbul

Dino Merlin će u subotu, nakon više od osam godina, prvi put nastupiti u Istanbulu u Turskoj u sklopu svjetske turneje “Hotel Nacional”. Koncert će biti održan u Ora areni u Istanbulu, u distriktu Bajrampaša.

Dino Merlin je prošlog mjeseca, nakon zeničke Arene, nastupio u Osijeku u do kraja rasprodanoj dvorani “Gradski vrt” pred više od 8.000 fanova. Naravno, ne staje na tome nego nastavlja sa koncertima koji iznova oduševljavaju ne samo fanove u zemljama okruženja nego i šire.

U razgovoru za Anadolu Agency (AA) govorio je o planovima, ali i koncertu u Istanbulu.

dino merlin istanbul1

“Ove sedmice održat ćemo koncert u Istanbulu, prvi put nakon gotovo osam godina. Ovog ljeta nas očekuju velike utakmice na velikim terenima – stadioni u Subotici, Ohridu, Novom Pazaru, Tuzli, Bihaću i mnogim drugim. Jako smo zadovoljni dosadašnjim tokom turneje, ali imamo još mnogo mjesta koja nismo posjetili, a koja bismo voljeli”, najavio je Dino Merlin.

Album “Hotel Nacional”, koji je objavljen 2014. godine, prema muzičkoj “Billboard World Albums” top listi našao se među prvih deset najprodavanijih albuma svijeta, čime je Dino Dervišhalidović postao jedini umjetnik u regionu kojem je to uspjelo.

Bh. pjevač je izrazio zahvalnost što je ovaj album naišao na ovakav uspjeh.

“Jako sam zahvalan na uspjehu posljednjeg albuma. Ja u ovom poslu ne žurim i ne šprintam. Ovo je maraton u kojem svaki korak koji poduzmem služi da budem bolji nego što sam bio prethodnog koraka, a to postižem samo tako što svojoj vjernoj publici pružam samo najbolje od sebe. Volim da mislim da sam svakim albumom uspio nadmašiti samog sebe, a publika to prepoznaje”, istakao je Dino.

dino merlin istanbul2

Govoreći o očekivanjima za koncert u Istanbulu, bh. pjevač je kazao da se raduje ponovnom susretu sa publikom u Turskoj.

“Godine znaju proći između nastupa u istom gradu i poželimo se publika i ja. Moja publika je moj najbolji gost”, poručio je Dino Merlin.

Zašto se baš ovoliko čekalo na ovaj koncert u Istanbulu, on je kazao da “produkcijski zahtjevi turneje kao i sama veličina koncerata koje održavaju u arenama gradova koje posjete, ne ostavljaju dovoljno vremena u godini da održe koncerte češće nego što to sada rade”.

“Tokom ove turneje već smo posjetili više od 50 gradova i još toliko ima onih koje još nismo posjetili. Tek onda možemo raditi drugi krug”, pojasnio je Dino Merlin.

Govorio je i o saradnji sa turskim muzičarima, a poznato je i da često boravi u toj zemlji.

“Turska je zemlja koja me inspiriše, a Istanbul mi je jedan od najdražih gradova. Melos tamošnjih muzičara me zna očarati. Na posljednjem albumu sam imao čast da jedan od najboljih svjetskih klarinetista Husnu Senlendirici ukrasi dvije pjesme – ‘Ruža’ i ‘Sve dok te bude imalo’. U posljednjih nekoliko godina smo sarađivali sa mnogim talentovanim turskim muzičarima, od Mustafe Sandala pa nadalje te ćemo i u budućnosti sarađivati sa novim imenima”, ispričao je Dino Merlin za AA.

Bh. pjevač je popularan i među kosovarskom publikom koja redovno posjećuje njegove koncerte u zemljama regije, a na pitanje da li ima u planu i prvi koncert na Kosovu, Merlin je poručio da će raditi koncerte gdje god ima ljudi koji ih žele slušati i gdje su promotori spremni i sposobni ispuniti njihove produkcijske zahtjeve.