Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Divlje meso” 17. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Divlje meso

Dramska predstava “Divlje meso”, rađena prema tekstu makedonskog pisca Gorana Stefanovskog, u režiji Dine Mustafića, bit će odigrana 17. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Ljubitelji teatra imat će priliku da uživaju u glumačkoj vrsnosti doajena bh. glumišta Zijaha Sokolovića, Josipa Pejakovića, Vesne Mašić.

Kako je saopćeno iz Narodnog pozorišta Sarajevo, publika će kao poklon na početku umjetničke sezone moći po promotivnoj cijeni za sve kategorije ulaznica od pet KM uživati u ovoj predstavi.

Drama je “klasik” južnoslovenske dramaturgije, napisana 80-ih godina dvadesetog vijeka, i kako redatelj Mustafić kaže, nije ništa izgubila od svoje snage i aktuelnosti, već je otvorila i nova pitanja i dileme.

-Tematsko-idejni okvir ove “drame vijeka”, kako su je nazvali mnogi pozorišni kritičari i teatrolozi, otvara mogućnost novih čitanja jer nudi kuću na Balkanu kao metaforu jedne države, naroda, kulture, mitologije, naposljetku porodice i tradicije koja se urušava pod prijetnjom “novog poretka” – kaže Mustafić.

Predstava počinje u 19.30 sati.