Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DJ Solomun pomogao obnovu sigurne kuće u Sarajevu

DJ Solomun

Sigurna kuća u Sarajevu koja služi kao sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici ovih je dana obnovljena zahvaljujući projektu iza kojeg stoji Mladen Solomun poznatiji kao DJ Solomun, organizacija Klabika, te prijatelji Fondacije lokalne demokratije.

Upoznavši se sa situacijom i problemima Fondacije lokalne demokratije koja vodi Sigurnu kuću u Sarajevu, Mladen Solomun, odlučio je da, uz pomoć organizacije Klabika, sredstva od svog zadnjeg nastupa u Sarajevu usmjeri za obnavljanje skloništa.

Riječ je o događaju “Klabika III Solomun Trilogy”, koji je u septembru prošle godine održan na lokaciji bivše Famosove tvornice u Hrasnici pored Sarajeva, a sada je projekt revitalizacije Sigurne kuće uspješno priveden kraju, saopćeno je iz Fondacije.

Sigurna kuća u Sarajevu postoji već osamnaest godina zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo ali i podršci mnogobrojnih prijatelja, društveno odgovornih pojedinaca, institucija i preduzeća.