"Atelje snova"

Đorđe Balašević dobiva muzej u Novom Sadu

New Project – 2021-12-23T104152.020

Muzej posvećen Đorđu Balaševiću neće biti klasični muzej ili zgrada, već platforma koja će se stalno mijenjati

Legendarni kantautor Đorđe Balašević će dobiti muzej u Novom Sadu. Idejni projekt za “Atelje snova” djelo je arhitektonskog biroa iz Ljubljane. Njihovo rješenje je pobijedilo na konkursu, a predstavljen je u Novom Sadu.

“Nije prošlo ni godinu dana otkako je otišao tamo gdje mu je mjesto, među zvijezde, a sve je već krenulo. Muzej se sprema spustiti s neba”, rekao je Aleksa Balašević, sin Đorđa Balaševića.

“Muzej kao muzej je nešto što je konačno, a naravno nije… konačno – jer Đorđe je naša prošlost i naša budućnost, a mi smo njegova sadašnjost”, dodala je Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića.

Muzej posvećen Đorđu Balaševiću neće biti klasični muzej ili zgrada, već platforma koja će se stalno mijenjati. Naime, izgledat će kao otvorena poklon kutija, a ono što je zanimljivo je jedanaest soba koje će nositi nazive Balaševićevih pjesama i u kojima će posjetitelji čak moći i spavati, jer će muzej raditi 24 sata dnevno.

Poseban će biti i krov muzeja jer će se izgraditi kupola kroz koju će posjetitelji iz jedne od prostorija promatrati Mjesec. Prizemlje će biti spojeno s parkom u kojem će biti posađeno drveće i cvijeće koje je Balašević pjevao u svojim pjesmama.

“Mislim da će ovo biti super atraktivan objekt za grad Novi Sad i za cijelu državu, ako hoćete, jer je ovo magnet za cijeli region. Time će se upotpuniti i turistička ponuda grada”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.