Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova godina u Sarajevu

“Dođite da dernečimo zajedno”: “Najluđa” noć uz legendarne bendove i izvođače

novogodisnja noc izvodjaci
Foto: Fena

Dražen Žerić smatra da je ovaj koncert jedna lijepa sarajevska priča koja se možda mogla i prije napraviti

Na javnom dočeku Nove 2024. godine građane i goste Sarajeva ispred Vječne vatre zabavljat će “Bombaj štampa”, “Zabranjeno pušenje”, “Crvena jabuka” i Elvir Laković Laka.

Na današnjem susretu frontmena ovih bendova sa predstavnicima medija razgovarali su Zenit Đozić, Davor Sučić Sula, Dražen Žerić Žera i Nedžad Podžić Poćko, koji su govorili o predstojećem dočeku nazvanom “Sarajevska priča” u organizaciji Grada Sarajeva.

Davor Sučić Sula istaknuo je da su pred teškim zadatkom jer sviraju u svom gradu.

-Ovaj grad nas je sve i stvorio, tako da imamo poseban zadatak. Puno će nam biti teže nego eminentnim umjetnicima iz regiona. Mi smo umjetnici iz ovog grada i komplentna muzika i stvaralaštvo je bazirano na Sarajevu, njegovim ulicama, dvorištima – kazao je Sučić.

On je za grupe koje će nastupiti na dočeku Nove godine kazao da su zajedno “jedan kompot koji bi poželjela svaka domaćica”.

Dražen Žerić smatra da je ovaj koncert jedna lijepa sarajevska priča koja se možda mogla i prije napraviti.

Kako je rečeno ovom prilikom očekuje se i odziv posjetilaca iz regiona, jer je riječ o bendovima koji su ambasadori i Sarajeva te poimanja života i mentaliteta.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ocijenila je da će 2024. godina biti posebna.

-Četrdeset godina Zimskih olimpijskih igara, 40 godina fenomenalnih Nadrealista, a mi ćemo u 2024. godinu ući sa pravim sarajevskim dernekom. Pozivam sve drage prijatelje širom bivše Jugoslavije, sve drage prijatelje širom Evrope i svijeta da dođu, da dernečimo zajedno – poručila je gradonačelnica.

Ona je također najavila i tracionalni novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu.

Direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce kazao je da je Sarajevo s pravom zaslužilo da bude hit destinacija na Novogodišnju noć. Najavio je da će ove godine, osim u sali Narodnog pozorišta, koncert biti emitovan i projekcijom na trgu ispred Narodnog pozorišta.