SHOWbuzz

U Kinoteci BiH

Dokumentarnim filmom “To je Toma” otvoren 8. VIVA film festival

02/12/2022

Večeras, drugog dana Festivala, od 19 sati publika u Kinoteci BiH u Sarajevu može pogledati 15 filmova iz kategorije ekološki film, a u naredna dva dana i najbolje filmove u kategorijama turizam, religija i omladinski film

Premijerom dokumentarnog filma “To je Toma” u Kinoteci BiH u Sarajevu protekle večeri otvoren je 8. VIVA film festival, međunarodni festival ekološkog, turističkog, religijskog i bh. omladinskog filma.

Festival je otvorila dogradonačelnica Grada Sarajeva Anja Margetić, a mnogobrojnoj publici u sarajevskoj Kinoteci obratio se Dževdet Tuzlić, član žirija i savjeta Festivala, umjetnički direktor Ratko Orozović te producent filma “To je Toma” Oliver Paunović.

Publika je imala priliku podsjetiti se i grand prix ostvarenja VIVA film festivala, filma “Naše korijenje”, francuskog reditelja Andrea Russela.

Večeras, drugog dana Festivala, od 19 sati publika u Kinoteci BiH u Sarajevu može pogledati 15 filmova iz kategorije ekološki film, a u naredna dva dana i najbolje filmove u kategorijama turizam, religija i omladinski film.

Detaljan program sa satnicama projekcija može se pronaći na oficijelnom portalu VIVA film festivala www.vivaba.com.

Ulaz je slobodan, saopćeno je iz VIVA film festival.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.