Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sff

Dragan Bjelogrlić na crvenom tepihu: Ovo je malo i moj grad

dragan (1)

Milan Marić tumači glavnog lika u filmu, upravo Tomu Zdravkovića. Također, u seriji “Porodica” odigrao ulogu Čedomira Jovanovića

Ovogodišnji, 27. po redu Sarajevo Film Festival zatvorit će premijerna projekcija filma “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića.

Film o velikanu narodne muzike na ovim prostorima, boemu i legendi jutros su predstavnici medija imali priliku da pogledati “Cineplex-u”.

Večeras će, nakon ceremonije Crvenog tepiha, “Toma” biti predstavljen i širokom auditorijumu u Metalcovom “Open Air-u”.

Prvi je na bosanski ćilim stigao reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić.

– Kada dolazim u Sarajevo ne očekujem ništa spektakularno, ovdje sam često i uvijek mi je lijepo. Ovo je malo i moj grad – kazao nam je kroz smijeh Bjelogrlić.

Film je pripreman šest godina i sniman šest mjeseci, na više lokacija.

Milan Marić tumači glavnog lika u filmu, upravo Tomu Zdravkovića. Također, u seriji “Porodica” odigrao ulogu Čedomira Jovanovića.

Marić za “Avaz” kaže da kada se radi o tako odgovornim ulogama, zapravo nemate vremena misliti o tome, već se trebate fokusirati da lik iznesete što bolje.

– Kada dobijete zadatak da glumite neku historijsku ličnost, nemate vremena da se mislite na tu ličnost već se fokusirate na sami lik. Prednost je to što imate materijal da “nauučite” o tom liku, iščitate i slično, međutim na Vama samima je da donesete taj lik – kazao nam je Marić.