Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protivnica botoksa

Drew Barrymore: Na licu nisam imala nikakve zahvate i voljela bih ostati na tome

Starenje ne možemo zaustaviti i to je u redu. To je dio života i svake godine osjećam se više živom i ranjivijom i svaku proživljenu godinu cijenim sve više

Iako je dug niz godina dio holivudske industrije, 46-godišnja američka glumica Drew Barrymore u vlastitom talk showu priznala je da nikada nije podlegla pod pritiskom s kojim se suočavaju brojne njene kolegice zbog očuvanja mladolikog izgleda. Posjeti ordinaciji estetskog hirurga za nju su nepoznanica te priznaje kako je oduvijek željela dostojanstveno starjeti.

“Na licu nisam imala nikakve zahvate i voljela bih ostati na tome, no nikad ne reci nikad”, iskreno je izjavila glumica koja ovog ponedjeljka 22. februara slavi 46. rođendan.

Barrymore je istakla svoju osobnost kao dio razloga zbog kojih ne želi ići pod nož.

“Ono do čega mi je stalo i smatram da je i dalje relevantno za moj život je lice. Znam sebe. Jako sam povodljiva po prirodi. Ako primim jednu injekciju botoksa, do kraja radne sedmice izgledala bih poput Jocelyn Wildenstein”, našalila se, referirajući se na slavnu Švicarku koja je potrošila milione na estetske operacije s ciljem postizanja egzotičnog, mačkastog izgleda, a koju nazivaju i “Žena mačka”.

“Svjedočila sam ogromnom pritisku koji se vrši na žene kada je riječ o izgledu. Buntovna kakva jesam, ne bojim se onoga što će mi život učiniti. Vjerovatno sam otišla u krajnost i sada sam dosadna, sigurna i zdrava”, ističe Barrymore.

Poput brojnih kolegica iz svijeta Hollywooda, američka glumica također se može pohvaliti vlastitim beauty brendom nazvanim The Flower Beauty. U svom talk showu osvrnula se i na znakove starenja poput srebrnih vlasi u kosi.

“Starenje ne možemo zaustaviti i to je u redu. To je dio života i svake godine osjećam se više živom i ranjivijom i svaku proživljenu godinu cijenim sve više”, zaključuje.