Ekipa u Potjeri imala 18 tačnih odgovora, lovac ih ulovio u zadnjoj sekundi (VIDEO)

kviz potjera

Gledatelji Potjere, kviza koji se emituje na HRT-u, jučer su svjedočili jednoj od najuzbudljivijih epizoda, u kojoj je lovac Krešimir Sučević-Međeral 18. tačnim odgovorom uspio uhvatiti ekipu doslovno u zadnjoj sekundi.

U završnu potjeru ušla su trojica takmičara; Davor, Nikša i Viktor, a nakon njihovog nastupa činilo se kako će otići kući bogatiji za 136 hiljada kuna. No Međeral je prihvatio izazov i dokazao zbog čega ga mnogi smatraju najopasnijim lovcem.

Vrhunac uzbuđenja dogodio se sedam sekundi prije samoga kraja, kad je Međeral bio na 17 tačnih odgovora. Kako nije znao odgovor na pitanje, ekipa je došla u priliku osigurati pobjedu. No niko od trojice takmičara nije znao “kako se još naziva klizni let bez zamaha krilima, npr. kod albatrosa.”

Međeral je nakon nekoliko sekundi rekao da ne zna, a Tarik naglasio kako se radi o “meč lopti”. No ekipa nije uspjela ponuditi tačan odgovor (jedrenje) već je lovac dobio još jednu priliku da ih stigne.

“Upalu kojih žlijezda nazivamo mastitis?”, pitao je Tarik, a Međeral u zadnjoj sekundi ulovio ekipu. Zatim se prisjetio i legendarnog Mirka Miočića.

“Pozdrav Mirku, gdje god da je, siguran sam da gleda. Eto, ja ušo u klub 18”, rekao je Krešo. Na kraju se ispostavilo kako je Viktor u jednom trenu spomenuo jedrenje, no taj odgovor nije došao do Tarika.

Čitavu epizodu možete pogledati ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=w_a930R9PF8