Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Houdini

Eminem objavio novu pjesmu, najava za album The Death of Slim Shady

eminem
FOTO: Screenshot

Album Death of Slim Shady (Coup de Grâce) trebao bi izaći tokom ovog ljeta i bit će prvi Eminemov album nakon Music to Be Murdered By iz 2020.

Reper Eminem je obožavateljima dao kratak uvid u svoj nadolazeći 12. album The Death of Slim Shady (Coup De Grâce), koji izlazi ovog ljeta, objavivši prvi singl Houdini.

Pjesma počinje u klasičnom reperovom stilu, i to tako da njegov dugogodišnji menadžer Paul Rosenberg izražava svoje gađenje prema nadoazećem albumu. “Hej Em, ovdje Paul. Slušao sam album… Sretno, prepušten si sam sebi”, kaže Rosenberg na početku singla.

Houdini, koji su producirali Eminem i njegov dugogodišnji saradnik Luis Resto, u refrenu citira pjesmu Abracadabra Steve Miller Banda, dok reper u tekstu spominje incident u kojem je reperica Megan Thee Stallion upucana u stopalo, transrodne osobe, RuPaula, te naziva vlastitu djecu “derištima”.

U najavi albuma objavio je lažnu osmrtnicu za Slim Shadyja

Muzički spot za pjesmu izravan je hommage njegovoj pjesmi Without Me. U spotu se otvara se portal iz 2002. godine, te Eminem iz prošlosti dođe u sadašnjost gdje rekreira svoj kultni spot za Without Me. Eminem kreće u potragu za Eminemom iz prošlosti i njih dvojica se putem susreću s raznim osobama, poput Dr. Drea, Snoop Dogga, Shanea Gillisa i Paula Rosenberga, a sve zavšava borbom dva Eminema na krovu i spajanjem u jedno “čudovište”.

Album Death of Slim Shady (Coup de Grâce) trebao bi izaći tokom ovog ljeta i bit će prvi Eminemov album nakon Music to Be Murdered By iz 2020. Ranije ovog mjeseca, u svrhu promocije albuma, Eminem je u Detroit Free Pressu objavio lažnu osmrtnicu za svoj alter ego Slim Shady.