Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emmy 2017: Serija The Handmaid’s Tale osvojila najviše nagrada

The Handmaids Tale

Serija The Handmaid’s Tale dobila je nagradu za najbolju dramsku seriju na sinoćnjoj dodjeli Emmyja, prestižne nagrade za najbolja televizijska postignuća.

Serija je osvojila nagradu i u konkurenciji za scenarij i produkciju u kojem su joj parirale serije House of Cards i Westworld koje su sinoć ostale bez nagrada.

Što se tiče nagrada za najbolje glumce, i tu su briljirali glumci iz serije The Handmaid’s Tale, Elisabeth Moss osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu, a Anni Dowd za najbolju sporednu glumicu.

U kategoriji glumaca, Emmyja za najboljeg glavnog glumca osvojio je Sterling K. Brown za seriju This Is Us, dok je Emmyja za najboljeg sporednog glumca osvojio John Lithgow koji je glumio Winstona Churchilla u Netflixovoj seriji The Crown.

Večer obilježile šale na račun Trumpa

Serija Veep slavila je u kategoriji za najbolju humorističnu seriju, a Julia Louis-Dreyfus nagrađena je Emmyjem za najbolju glumicu u seriji.

Nagradu za najboljeg glumca u kategoriji komedija dobio je Donald Glover.
U kategoriji limitirane TV serije nagradu je osvojila serija Big Little Lies, a za glavnu glumicu nagrađena je izvanredna Nicole Kidman.

Serija je u toj kategoriji slavila i što se tiče nagrade za najbolje sporedne glumce i najboljeg redatelja.

Večer 69. nagrade Emmy obilježilo je i što nagradu za najbolji variety show osvojio Saturday Night Live, kultna satirička emisija NBC-a koja dosta često ismijava američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Dodjelu je vodio Stephen Colbert koji se ni sam nije mogao suzdržati od šala na račun američkog predsjednika.