SHOWbuzz

Exit otvorio svoje kapije sa “Frajlama” na glavnoj bini

13/07/2018

Nastupom novosadskog ženskog pop kvarteta “Frajle” na glavnoj bini na Petrovaradinskoj tvrđavi večeras je u Novom Sadu otvoren 18. festival Exit, proglašen za najbolji evropski festival, javlja Anadolu Agency.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće više od 1.000 muzičara na više od 40 bina i zona, a očekuje se oko 55.000 stranih gostiju iz sedamdeset zemalja.

Novim Sadom se proteklih dana priča raznim jezicima jer su posetioci najvećeg muzičkog festivala u Jugoistočnoj Evropi počeli da dolaze početkom nedelje. Oni solventniji obezbedili su privatni smeštaj, a oni koji vole kamperski duh i smeštaj pod šatorima smestili su se u Exitovom kampu otvorenom u delu najveće novosadske plaže Štrand.

Veliki broj egzitaša preplavio je prostor oko Petrovaradinske tvrđave iako su kapije otvorene u 19 sati, jer većina posetilaca će unutar “Exit države” ući kasnije. Zvanična ceremonija najavljena je za 22.40 sati kada će nastupiti jedna od najvećih baletskih zvezda Sergej Polunjin uz orkestar Almazijan simfoni, a na samom kraju ceremonije očekuje se višeminutni vatromet po čemu je Exit postao takođe prepoznatljiv za 18 godina postojanja.

Zvezde večeri – rep trio Migos nastupiće 55 minuta posle ponoći. U narednim danima nastupiće brojni poznati izvođači poput Martina Garrixa, prva art-pop diva Grace Jones, dok će na Dance areni najizdržljivije posetioce Exita zabavljati “All-Star” selekcija koju predvode Richie Hawtin, Maceo Plex, Solomun i Nina Kraviz!

Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena David Guetta, ali i rep superzvezda French Montana, dok nas širom tvrđave očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Ziggija Marleya, do žestokih rifova grupa Madball, Dog Eat Dog, Brujeria i Bombers, uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od Cockney Rejects pa sve do aktuelnih sastava kao što su Slaves i Idles!

Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bass zvezde Delta Heavy i Loadstar, te hitmejkeri Zhu, Jax Jones, Ofenbach ili Disciples, samo su deo ponude na tvrđavi koja će do jutarnjih časova da bude krcata uz house i techno zvezde kao što su Adam Beyer & Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Rødhåd, Carl Craig, Guy Gerber, Boris Brejcha, Joseph Capriati, Kolsch, Tale of Us, Helena Hauff, Daniel Avery, Mike Servito, DJ Tennis i brojni drugi.

Ljubitelji fudbala takođe neće biti uskraćeni za zbivanja sa Svetskog prvenstva u Rusiji, jer će biti organizovan prenos utakmice za treće mesto u subotu i finalna utakmica u nedelju na velikom ekranu.

Exit svoje kapije zatvara u ranim jutarnjim satima 16. jula.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.