SHOWbuzz

Fabrika dobila nagradu SoMo Borac za spot Free.mp3 (VIDEO)

26/09/2016

Spot za pjesmu Free.mp3 (The Pirate Bay Song) koji ima milionske preglede na You Tube-u, o kojem su pisali svjetski mediji, i koji je završio na naslovnici The Pirate Bay-a nagrađen je proteklog vikenda u Rovinju.

Na devetom Weekend Media Festivalu, najvećem skupu regionalne komunikacijske industrije, dodijeljene su SoMo Borac nagrade. Među devet nagrađenih je i sarajevska agencija Fabrika koja je dobila priznanje u kategoriji Somo viralni blockbuster. Fabrika je ovu nagradu dobila za viralnu uspješnicu spota za pjesmu Free.mp3 (The Pirate Bay Song) benda Dubioza Kolektiv.

somo

“Kada smo prvi put došli u Fabriku na sastanak sa idejom za spot nismo se nadali da će imati milione pregleda na YouTube-u, da će završiti na naslovnoj stranici Pirate Bay-a, da će o njemu tweetovati Kim Dotcom i Anonymous-i, niti da će dobijati nagrade na festivalima. Sve to se ipak desilo što pokazuje da je cijela ekipa koja je radila na spotu napravila dobar posao”, kaže Vedran Mujagić, basista Dubioze Kolektiv.

Sa sveukupno 130 prijava u devet kategorija, SoMo Borac se etablirao kao jedna od vodećih regionalnih digitalnih nagrada. I ove godine je dvadeset članova žirija i predselekcijskog žirija ocijenjivalo najbolje Facebook stranice, digitalne kampanje, web stranice, mobilne aplikacije i radove na svim drugim digitalnim platformama.

salem-kapic-kantardzic

Režiju za spot Free.mp3 (The Pirate Bay Song) potpisuje Salem Kapić Kantardžić koji kaže: “Ovakvi spotovi se rade iz “ljubavi” jer je za njihovu izradu potrebno puno vremena, dok su budžeti za spotove koji dolaze od izdavača, uglavnom minimalni, pa je njihova kvaliteta više rezultat entuzijazma samih kreativaca, članova benda i ostalih uključenih u proces”.

Sastav ekipe koja je radila na spotu:

Režija: Salem Kapić Kantardžić

Montaža: Antonio Ilić

Direktor fotografije: Erol Zubčević

Animacija i post-produkcija: Fabrika i Toni Huml

Scenarist: Vedran Mujagić

Produkcija: Fabrika Sarajevo

Podsjetimo se još jednom ovog sjajnog viralnog hita:

Komentari