Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fanovi uzbuđeni pred početak koncerta Dine Merlina u Beogradu

dino merlin beograd koncert3

Kapije Kombank Arene, za najnestrpljivije fanove Dina Merlina, koji će večeras održati svoj koncert u Beogradu, otvorene su od 17.30 sati. Iako još uvijek ne u velikom broju, oni koji su došli iz svih krajeva Srbije, okupili su se ispred Arene u isčekivanju hitova kao što su “Moj je život Švicarska”, “Ako me ikada sretneš”, “Bosnom behar probeharao”, “Školjke”…, javlja Anadolu Agency.

Marija iz Čačka, koja ima 41 godinu, za AA je rekla da od večerašnjeg koncerta očekuje lijep prevod, dok je za večerašnji povod skupljanja, Dinu Merlina istakla kao svog omiljenog pjevača.

“Ja sam bila na njegovom koncertu u Čačku, kada sam bila prvi razred osnovne škole i on mi je najomiljeniji pjevač. Najviše od njega volim ‘Ako me ikada sretneš'”, rekla je Marija.

Jelena iz Despotovca na večerašnji koncert došla je sa kćerkom i kolegama, a otkrila je da se u isčekivanju koncerta osjećaju super i očekuju dobar provod.

dino merlin beograd koncert1

Anita Đepanov iz Bačkog Monoštra, mjesta na sjeveru Vojvodine blizu Sombora, došla je sa svojim prijateljima na koncert, a kako je navela karte za koncert kupili su prije mjesec i po dana, kako bi se obezbijedili.

Ističući nadu da će koncert biti uspješan, Anita je rekla da Merlina sluša još od perioda kada je bila u osnovnoj školi, više od deset godina i dodala:

“Mislim da svaka osoba koja je došla na koncert tako velike zvijezde kao što je Dino Merlin mora imati neka osjećanja uzbuđenosti. I ja sam uzbuđena i čekam početak. Svakoga dana bih voljela ujutru čuti “Danas sam OK”, to je pjesma koja mene veže za taj period djetinjstva i kada sam s drugaricama slušala Merlina. On je bio jedan od prvih pjevača koje sam ja slušala, da mogu reći da je bio zvijezda.”

Iz Niša, samo zbog koncerta došle su i sestre Bojana i Anđela.

“Jedva čekamo da počne i nadamo se da će biti dobro. U prvom redu smo. Došle smo iz Niša, odnosno Aleksinca i jedva smo čekale ovaj trenutak”, rekle su za AA, nadovezujući se jedna na drugu.

Mlađa, šesnaestogodišnja Anđela otkrila je i da “nije neki ljubitelj, ali ga voli”, na šta se starija dvadesetsedmogodišnja sestra Bojana nadovezala sa riječima “sestra ju je nagovorila da dođe”.

Osim obožavaoca iz Srbije, u Kombank Areni, među 20 hiljada fanova, večeras će biti prisutni i fanovi iz Bugarske. Dvadesetpetogodišnji Ivo došao je sa svojim najboljim prijateljima u Beograd, kako bi prisustvovao koncertu, a za AA je rekao da očekuje sve najbolje od večerašnjeg koncerta.

“Sve najubavo, sve najljepše očekujem. Posljednjih šest, sedam godina slušam Merlina i samo njega, ne baš samo njega, ali najviše”, rekao je Ivo i dodao da su mu omiljene pjesme “Moj je život Švicarska” i “Bosnom behar probeharao”.

dino merlin beograd koncert2

Prvi beogradski koncert Dine Merlina počeo je 20 časova, a prema najavama organizatora trajaće dva časa i 15 minuta, u kojima će publika moći da uživa u trideset hitova, među kojima su i pjesme sa novog albuma “Hotel Nacional”.

Osim Merlina, publiku će zabavljati još 20 muzičara, a kao dopuna scenskom spektaklu, najavljena je vrhunska rasvjeta, K20 Wash i Sharpy svjetlosni efekti iz A.LEDA serije, dok će dešavanja na sceni biti projektovana i na sfernom LED ekranu.

Dino Merlin će održati sutra još jedan koncert u Beogradu, a karte za obe večeri, njih 40 hiljada su rasprodate prije prvog koncerta.