SHOWbuzz

živi od instagrama

Fati je karijera umalo propala zbog vize, danas živi od Instagrama (FOTO)

30/03/2019

Beskrajno duge noge, tamna kosa, pune usne i odlično poziranje razlozi su zbog kojih je Hasanović iz sedmice u sedmicu impresionirala žiri, a naročito glavnu članicu, čuvenu Heidi Klum

Manekenka Fata Hasanović jedna je od najuspješnijih influenserica u Njemačkoj. Poznati modni brendovi otimaju se za komad prostora na njenoj platformi na Instagramu, koja broji 388.000 pratilaca.

Naša ljepotica rođena je 1995. u Berlinu nakon što su njeni roditelji izbjegli u ovaj grad zbog rata u BiH. Hasanović je pažnju medija stekla 2014. godine učešćem u šouu “Germany's Next Topmodel”.

No, Fata se prerano povukla uz ovog šoua, jer je crnokosa ljepotica u tom trenutku posjedovala samo bosanski pasoš. Viza koja je nedostajala, sprečavala je njen ulazak u Ameriku, gdje se šou nastavljao. No, manekenka nije odustala pa se 2016. ponovo prijavila i ovog puta bez birokratskih problema ušla u finale.

Beskrajno duge noge, tamna kosa, pune usne i odlično poziranje razlozi su zbog kojih je Hasanović iz sedmice u sedmicu impresionirala žiri, a naročito glavnu članicu, čuvenu Heidi Klum.

Nakon finala, sve veća popularnost na društvenim mrežama otvorila joj je nove marketinške mogućnosti pa je postala istaknuta influenserica u Njemačkoj.

– Prvo sam izbrisala aplikaciju Instagram nakon što sam je preuzela. Mislila sam da je to aplikacija za uređivanje koju nisam razumjela. Onda sam je ponovo aktivirala, jednostavno sam upisala svoje ime bez pseudonima. Ja sam, ipak, lično brend tako da svuda imam svoje pravo ime. Mnogi pratioci su mi se brzo pridružili i profil je krenuo samo da raste. Za mene je to danas posao sa punim radnim vremenom. Osim slikanja, morate voditi računa i o knjigovodstvu. Vi ste porezni konsultant i sekretar u jednom trenutku i potrebno je mnogo papirologije – otkrila je Hasanović za njemačke medije.

Ona danas često putuje na egzotične destinacije koje reklamira u društvu svog dečka. Takve objave donose joj više hiljada lajkova te odličnu zaradu.

– U ovom poslu nikad nemate mir, stalno ste u haosu. To nije običan posao od 8 do 17 sati. Postoji toliko mnogo dobrih klijenata s kojima sam radila. Mislim da su moje najljepše saradnje bile s “Lancomeom”, H&M-om i “BeYuom”. Bilo je mnogo sjajnih, zabavnih trenutaka – istaknula je Hasanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.