Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije iznenađujuće

Film “Barbie” je oborio još jedan rekord

barbie
Foto: Warner Bros

Čak je i Margot Robbie, producentica i glavna glumica filma, uspjela predvidjeti uspjeh Barbie kada je od studija Warner Bros. tražila da odobri snimanje filma

Film Barbie redateljice Grete Gerwig u manje od tri sedmice je dostigao rekordnu zaradu od 1.03 milijarde dolara. Gerwig je time postala jedina rediteljica koja je samostalno režirala film koji je prešao zaradu od milijardu dolara, piše CNN.

Analitičar Paul Dergarabedian je u intervjuu za CNN otkrio da ovakva zarada nije iznenađujuća, ako se u obzir uzme cijela marketinška kampanja za film.

“Marketinška kampanja za Barbie je pokrenula lančanu reakciju koja je dovela do toga da je riječ Barbenheimer dodana u popularni žargon jer je Oppenheimer imao premijeru na isti dan, i tako smo znali da će nešto jako posebno i jedinstveno dovesti do ishoda koji je za film bolji od očekivanoga, i u prvom vikendu prikazivanja, i okom prikazivanja širom svijeta”, rekao je Dergarabedian.

Čak je i Margot Robbie, producentica i glavna glumica filma, uspjela predvidjeti uspjeh Barbie kada je od studija Warner Bros. tražila da odobri snimanje filma.

“Mislim da sam im rekla da će zaraditi milijardu dolara, možda sam malo pretjerala, ali morali smo napraviti taj film”, rekla je Robbie u nedavnom intervjuu.

Rekordnoj zaradi je doprinio uspjeh na nekima od najvećih svjetskih tržišta, koja uključuju Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko i Australiju. Film je također bio uspješan i u Kini, koja je drugo najveće tržište nakon SAD-a.