SHOWbuzz

SARAJEVO

Film “Toma” u dva termina u kinu Meeting Point

01/10/2021

Od 7. do 13. oktobra na repertoaru Meeting Pointa su u 17.30 sati film “Toma”, a u 20.30 sati “Nije vrijeme za umiranje”

Zbog velikog interesa publike film “Toma” Dragana Bjelogrlića u kinu Meeting Point u Sarajevu do 6. oktobra prikazivat će se u dva termina – u 17.30 i u 20.30 sati.

Također će 6. oktobra u 20.30 sati biti pretpremijera filma o Jamesu Bondu “Nije vrijeme za umiranje”.

Od 7. do 13. oktobra na repertoaru Meeting Pointa su u 17.30 sati film “Toma”, a u 20.30 sati “Nije vrijeme za umiranje”.

Film “Toma” (Srbija, 2021, 140 min.) premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu uz veliki interes publike. To je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg publika ne pamti samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcu do poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

U filmu glume Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović.

U filmu “Nije vrijeme za umiranje” (SAD, 2021, 163 min.) James Bond je napustio aktivnu službu. Njegov mir je kratkotrajan kada se Felix Leiter, stari prijatelj iz CIA-e, pojavi i zatraži pomoć, odvodeći Bonda na trag tajanstvenog zlikovca naoružanog opasnom novom tehnologijom. U filmu glume Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes.

Broj mjesta u kinu Meeting Point je ograničen, a program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi, saopćeno je iz Meeting Pointa.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice kina Meeting Point ili u Meeting Pointu svakim danom od 8.00 sati. Cijena ulaznice je 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.