Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska glumica udarila po zlostavljanim kolegicama i muslimanima (FOTO)

RDA00184566

– Bilo mi je lijepo čuti kako imam lijepu, malu stražnjicu i da sam lijepa. Takvi su mi komplimenti godili, rekla je francuska glumica Brigitte Bardot (83).

Tvrdi da je niko nikada nije zlostavljao na snimanjima, a ističe da je pokret protiv seksualnih predatora, koji su pokrenule njene kolegice u Hollywoodu, licemjeran, smiješan i nezanimljiv.

Glumica se složila s kolegicom i sunarodnjakinjom Catherine Deneuve (74) koja smatra da se muškarci nakon brojnih optužbi ne mogu ni upucavati ženama.

– Mnoge glumice su zločeste i flertuju s rediteljima kako bi dobile ulogu te onda kasnije govore da su ih zlostavljali. Tako da im to zapravo više šteti umjesto da doprinese – ispričala je Bardot.

Smatra da se ovim optužbama skreće pažnja s važnih tema o kojima bi se moglo raspravljati. Ona se kao i Denevue složila s otvorenim pismom koji je potpisalo 100 Francuskinja.

– Muškarce se odjednom blati ako za vrijeme poslovne večere pričaju o intimnim stvarima ili ako šalju “seksualno nabijene” poruke ženama kojima nisu privlačni. Muškarce odjednom tjeraju s radnih mjesta, čak i kada samo dotaknu nečije koljeno ili pokušaju “ukrasti” poljubac. Silovanje je zločin, ali upucavanje ženama nije, niti je napadno kada se muškarac ponaša kao džentlmen – napisale su u pismu.

Bardot se penzionisala od glume 1972. nakon 20 godina karijere, a poznata je kao međunarodni seks simbol. Igrala je u hit filmovima “I Bog stvori ženu”, “Prezir”, “Tri koraka u ludilo”, “Viva Maria” te brojnim drugim. Posljednjih godina posvetila se borbi za prava životinja i otvoreno podržava stranku Nacionalna fronta koja se protive međunarodnim integracijama.

Također, pet puta su ju osudili za zločine iz mržnje i platila je velike novčane kazne.

– Muslimani uništavaju našu zemlju namećući svoju kulturu – napisala je glumica u tekstu koji je objavila na svojoj internetskoj stranici.