Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gibonni nakon šest godina ponovno stao pred sarajevsku publiku

gibonni u skenderiji
FOTO: TV N1
Gibonni nakon 6 godina u Sarajevu

Večerašnji koncert započeo je pjesmom “Sreća”. Riječ je o duetu s Oliverom Dragojevićem

U prepunoj dvorani “Mirza Delibašić” – Skenderija u Sarajevu upriličen je spektakularni koncert splitskog pjevača Zlatana Stipišića Gibonnija.

Nakon 12 godina od solističkog koncerta i šest godina od zajedničkog koncerta s Oliverom Dragojevićem, Gibonni se vratio u zagrljaj Sarajeva sa svojim neprolaznim omiljenim “starim” hitovima i repertoarom obogaćenim novim pjesmama.

Mnogobrojni fanovi su uživali u hitovima, a pjevač je poručio da koncert snimaju srcem, dušom i očima, a ne telefonima jer se emocije ne mogu prenijeti pikselima.

Večerašnji koncert započeo je pjesmom “Sreća”. Riječ je o duetu s Oliverom Dragojevićem koji je objavljen 2016. godine, a koji se našao na zajedničkom albumu ova dva velika hrvatska muzičara – “Familija”.

Kao posebni cjenjeni gosti koncerta najavljeni su Maya Azucena i Damir Urban, ali i sarajevski kantautor i frontmen grupe Letu Štuke, Dino Šaran.

Gibonni je prije ovog, posljednji solistički koncert u Sarajevu održao prije 12 godina u olimpijskoj dvorani Zetra, u okviru svoje turneje Toleranca. 2017. godine je održao zajednički koncert s Oliverom na kojem su mjenjujući se na sceni, otpjevali pjesme sa zajedničkog albuma “Familija”, ali i pojedinačne hitove.