Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Pavarotti centar"

Gitarijada “Na putu za jug” sljedeće sedmice u Mostaru

Gitarijadabljesak (1)
FOTO: bljesak.info

Prvu večer, nakon takmičarskog programa, Gitarijada će ugostiti bend “La Grange” koji će se predstaviti izvedbama rock klasika, a kao specijalni gost druge večeri, 9. oktobra, nastupit će beogradski sastav Texas Flood

Na sedmoj gitarijadi pod nazvom “Na putu za jug” predstavit će se četiri bosanskohercegovačka benda koji će u dvije finalne večeri, 8. i 9. oktobra, odmjeriti snage na pozornici u mostarskom Pavarotti centru.

Emberdown (Bihać), Starbridge (Sarajevo), Flaster (Zenica) i Srce (Sarajevo) bendovi su koji se bore za trodnevno snimanje u studiju “A” u Muzičkom centru Pavarotti (pobjednik gitarijade), vrijednosni vaučer za najboljeg gitaristu, vrijednosni vaučer za najboljeg basistu, vrijednosni vaučer za najboljeg bubnjara i vrijednosni vaučer za najbolji vokal, saopćili su organizatori.

Prvu večer, nakon takmičarskog programa, Gitarijada će ugostiti bend “La Grange” koji će se predstaviti izvedbama rock klasika, a kao specijalni gost druge večeri, 9. oktobra, nastupit će beogradski sastav Texas Flood.

Perjanice regionalne blues/rock scene, kako ih mediji nazivaju, u svom sastavu imaju gitaristu Nenada Zlatanovića, koji je dijelio pozornicu s imenima kao što su Lance Lopez, Lucky Peterson, Ana Popović, Enric Crivellar, Ianom Siegal, Mattom Schofield, Alexom Shultz, Big Daddy Wilson i drugim, navode iz MC Pavarotti.

Programi počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan.