Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glumica koju je cijeli svijet volio, a ona se željela ubiti

linda evans

Kada se osamdesetih počela prikazivati, Dinastija je srušila sve tadašnje rekorde – bila je to jedna od prvih sapunica koje su pokorile svijet, a voljeli su je i hiljade domaćica u tadašnjoj Jugoslaviji.

Među zvijezdama koje je Dinastija iznjedrila posebno je zasjala Linda Evans, koju je uloga Crystel Carrington pretvorila u jednu od najomiljenijih glumica na svijetu. No, kad bi se svjetla kamera ugasila, Linda je vodila mračan život protkan depresijom, daleko od onog s malih ekrana.

“Kad me John ostavio zbog Bo željela sam umrijeti. Tada mi je to bila najgora stvar na svijetu koja mi se mogla dogoditi, život bez Johna. Bio mi je sve. Bila sam ljuta, bila sam tužna. Bila je to najgora kombinacija…”, prisjetila se glumica razvoda od supruga Johna Dereka, koji ju je ostavio zbog 16-godišnje Bo Derek.

Depresija ju je dugo pratila, a prije tri godine snašli su je i nepodnošljivi bolovi u leđima zbog kojih je željela umrijeti.

“Doista sam razumjela ljude koji su se našli u situaciji da kažu ‘možda ne bih trebao živjeti’, jer bolovi su bili prejaki, a niko nije imao rješenje. Rekla sam sama sebi ‘mora postojati način, ovo nije život”, rekla je 73-godišnja Evans u intervjuu za ET.

Slavna glumica na kraju se uspjela riješiti bolova uz pomoć tretmana laserom, no terapija kortizonom koštala ju je kose.

“Ovo nije moja kosa, nego perika”, priznala Linda, koju je gubitak kose šokirao.

“Trebat će nekoliko godina da ponovo naraste, a u međuvremenu sam se jednostavno pomirila s tim”, zaključuje glumica čiju slavnu frizuru su u osamdesetima kopirale na stotine hiljada žena.