Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Idiotski sendvič

Gordon Ramsay zgrožen popularnim receptom sendviča s TikToka

ramsey-sendvic

Iako je Ramsay postao slavan upravo zahvaljujući svojim brutalnim (a ponekad i pretjeranim) komentarima, mnogi su se složili kako je ovog puta potpuno u pravu

Gordon Ramsay se vratio na TikTok s novim videozapisima iz serije “#RamsayReacts”, koji su upućeni amaterskim kuharima koji se usude pitati za njegovo mišljenje o svojim omiljenim jelima.

Ovog puta osvrnuo se na korisnika koji je odlučio napraviti sendvič od slavnih McDonald'sovih medaljona i krompirića.

“Ko god je ovo napravio, zapravo je idiotski sendvič!” Ramsay je napisao u opisu objavljenog videa.

Slavni “pakleni kuhar” je užasnut od samog početka gledanja recepta za sve popularniji sendvič.

“Ma ne, ozbiljno?” komentira Ramsay gledajući ovu kulinarsku kreaciju.

@gordonramsayofficial

Whoever made this is an actual ##idiotsandwich ! ##fyp ##ramsayreacts ##duet with @caughtsnackin

♬ The Writer – Four Of Diamonds & Mr Eazi

Naime, kreator recepta prvo otopi sir na tavi te na njega stavlja dvije kriške hljeba, sve preokrene pa potom premaže kečapom. Zatim slijede pileći medaljoni, prženi krompirići i sir. Na kraju sve preklopite i ovaj neobičan sendvič je spreman za degustaciju.

Iako je Ramsay postao slavan upravo zahvaljujući svojim brutalnim (a ponekad i pretjeranim) komentarima, mnogi su se složili kako je ovog puta potpuno u pravu. Nije potrebno biti stručnjak da bismo shvatili koliko je ovaj sendvič ustvari nezdrav i nutritivno siromašan obrok.

Podsjetimo, izraz “idiotski sendvič” je kreirao upravo Ramsay, a odnosi se na scenu u kojoj on drži glavu voditeljice talk-showa Julie Chen između dviju kriški hljeba dok viče na nju. Taj je prizor postao motivacija za mnoge parodije.