Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haman Jazz Band predstavio spot za pjesmu “Cipaj”

haman-jazz-bend

Haman Jazz Band, kojeg ljubitelji muzike već dobro poznaju kroz žive nastupe i studijske snimke na kojima kombiniraju jazz zvuk sa muzikom s naših prostora, vrijedno su radili u studiju Amadeus. Snimljene su četiri nove pjesme.

Tri pjesme (Teško gradu, Dan izgubih i Cipaj) su skoro zaboravljene krajiške pjesme iz okoline Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, a jedna od njih – Una, njihov je autorski rad.

Ekipa Hamann Jazz Banda uz mnogobrojne goste u ovaj je projekt utkala svoje muzičke i ljudske osjećaje i znanje, vjerujući da će mnogi ljubitelji muzike prepoznati i zavoljeti ovaj muzički projekt i rado mu se vraćati i uživati, bar onoliko koliko su i sami uživali stvarajući ga.

Za video produkciju je bio zadužen studio Vision iz Bihaća, a lokaliteti na kojima su snimani kadrovi video spotova su upravo oni o kojima pjesme i govore.

Krajiški Haman Jazz Band čini dvadesetak umjetnika, producenata i muzičara, porijeklom iz Cazina, Bosanske Krupe, Bosanske Otoke i Prijedora.

U bendu sviraju Nail Jusić – klavijature, Adnan Busuladžić – sax – klarinet, Sanel Kabiljagić – truba, Adnan Suljanović – bubnjevi, Elo Harbaš – bas gitara, Nedžad Međuseljac – bariton sax, Delijan Malkoč -solo gitara te Jasmin Hadžisadiković – solo – ritam gitara, našim čitaocima poznat i kao gitarista sve popularnijeg krajiškog benda Dede Putra.

Vokali su Ibro Selmanović, Adnan Nezirov, Sanel Jušić i Iskra Abdihodžić (također iz benda Dede Putra).