Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haman Jazz Bend snimio još jednu zaboravljenu krajišku sevdalinku

haman

Ovog ljeta grupa muzičara iz Krajine okupljenih oko Adnana Busuladžića, lica poznatog iz benda Dine Merlina gdje je zadužen za saksofon i klarinet, se ponovo okupila i ponudila originalnu krajišku muzičku deliciju.

Nakon “Cipaj” i “Teško gradu kojim paša projde”, još je jedna malo poznata pjesma sa područja Krajine, izvođena rijetko ili gotovo nikako, snimljena u novom ruhu Haman Jazz Benda.

Radi se o trećoj po redu krajiškoj sevdalinki, pod nazivom “Dan izgubih”, a koju izvodi Bišćanka Nejra Karabegović.

Tri pjesme (Teško gradu, Dan izgubih i Cipaj) su skoro zaboravljene krajiške pjesme iz okoline Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, a jedna od njih – Una, je autorski rad Adnana Busuladžića.

Ekipa Haman Jazz banda (Adnan Busuladžić –saksofon, Sanel Kabiljagić – truba, Nail Jusić – klavir, Elo Hadžić – bas, Delijan Malkoč – gitara, Adnan Suljanović – bubnjevi, Jasmin Hadžisadiković – gitara, Iskra
Abdihodžić – vokal) uz mnogobrojne goste je u ovaj projekt utkala svoje muzičke i ljudske osjećaje i znanje i vjeruje da će mnogi ljubitelji muzike prepoznati i zavoljeti ovaj muzički projekt i rado mu se vraćati i uživati, bar onoliko koliko su i sami uživali stvarajući ga.