Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Jan"

HBO Max najavljuje: Filma reditelja Kenana Musića premijerno 1. marta

jan kenan music
Foto: OFF Pro, HBO Europe

“Jan” je prvi kratki film ikada iz regije da će biti dostupan na HBO Max platformi, a nakon serije Jasmile Žbanić, ovo je drugi filmski/TV projekat iz BiH u posljednjoj godini dostupan na ovoj sve popularnijoj platformi

Popularni video stream servis HBO Max, dio grupacije Warner Bros, službeno je najavio premijeru filma “Jan” redatelja Kenana Musića na ovoj platformi. ‘Jan’ je uvršten među filmske premijere koje dolaze na HBO Max od 1. marta, a HBO je najavu prenio na svojim službenim platformama.

Film “Jan” nastao je u produkciji OFF Pro 2022. godine, dok je njegova postprodukcija završena početkom 2023. godine. “Jan” je do sada prikazan samo na festivalima, a publika u regiji ga željno iščekuje već nekoliko mjeseci, saopćio je distributer filma.

Glavne likove u filmu “Jan” igraju Maksim Jovanović, Ammar Fazlagić, Mehmed Porča i Arma Tanović. Izvršni producenti filma su Mirza Čustović, Admir Avdić i Andrej Bačić, dok je direktor fotografije i montažer Mario Ilić.

Baziran na priči o filmu “Jan”, Kenan Musić koji je režiser i producent te scenarist filma, trenutno privodi kraju pripremu i istoimene serije koja će biti nastavak ove priče.

Inače, kratki film “Jan” je prvi kratki film ikada iz regije da će biti dostupan na HBO Max platformi, a nakon serije “Znam kako dišeš” Jasmile Žbanić, ovo je drugi filmski/TV projekat iz Bosne i Hercegovine u posljednjoj godini dostupan na ovoj sve popularnijoj platformi, prenio je Omladinski Film Festival Sarajevo.