SHOWbuzz

Hefner prodao Playboyevu vilu prvom komšiji

07/06/2016

Playboyeva vila više ne pripada Hughu Hefneru, već njegovom komšiji koji ju je otkupio.

32-godišnji biznismen Darren Metropoulos otkupio je vilu za koju je Hefner tražio 200 miliona dolara, no je li mu stvarno toliko i dao, nije poznato. Biznismen se u Hefnerov komšiluk doselio 2009. godine u vilu vrijednu 18 miliona dolara.

Pošto se njegova vila nalazi odmah do Playboyeve, Metropoulos planira spojiti dvije nekretnine. No, to neće moći učiniti dok je Hugh živ. Naime potpisali su ugovor prema kojemu biznismen može potpuno useliti u vilu tek kada vremešni Hefner umre.

 

Novom vlasniku je prioritet sačuvati arhitekturu vile sagrađene 1927. godine, ali ne i nastaviti tradiciju Playboy tuluma.

“Arhitektura ovog imanja nadilazi njegovu slavu i uistinu je privilegija to što ću pomoći u očuvanju tog vrijednog nasljeđa”, rekao je za Wall Street Journal.

hefner

Hefner je vilu kupio 1971. godine za nešto više od milion dolara, a vila je postala poznato okupljalište Playboyevih zečica. Iako Playboy kao časopis propada zbog dolaska novih medija i veće dostupnosti porno filmova, vila je ostala svojevrsni simbol seksa i lijepih žena.

Komentari