Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"dora"

Hrvatska izabrala predstavnika za Eurosong 2020

pincic muck1 (1)

Dora 2020 održana je u dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji, a voditelji su bili Doris Pinčić Rogoznica (31), Zlata Mück Sušec (35), Mirko Fodor (57) i Duško Ćurlić (52), a nastupilo je ukupno 16 takmičara

Na ovogodišnjoj Dori, takmičenju na kojem se bira muzičar koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, pobijedio je Damir Kedžo s pjesmom “Divlji vjetre”.

On će biti hrvatski predstavnik na Eurosongu u Rotterdamu.

“Mama, pobijedio sam na Dori” kazao je ushićeno. Damir Kedžo i Mia Negovetić imali su isti broj bodova, ali je na kraju zahvaljujući glasovima publike, Kedžo izborio odlazak u Holandiju.

Drugo mjesto pripalo je Miji Negovetić, a treće Indiri Levak.

Dora 2020 održana je u dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji, a voditelji su bili Doris Pinčić Rogoznica (31), Zlata Mück Sušec (35), Mirko Fodor (57) i Duško Ćurlić (52), a nastupilo je ukupno 16 takmičara.

Na portalu Eurosong.hr, prije takmičenja, prema anketi je na prvom mjestu bila Aklea Neon s 31 posto glasova. Drugoplasirana je bila Mia Negovetić (24 posto glasova), treća Indira s 14 posto, te četvrti, kasnije će se ispostaviti pobjednik, Damir Kedžo s 12 posto glasova.