Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jay Leno

Ima nevjerovatnu kolekciju automobila, ali niti jedan Ferrari: Poznati voditelj objasio zašto

New Project – 2022-02-04T103853.409

Upitan zašto nema nijedan Ferrari, Jay leno je odgovorio na svoj prepoznatljiv način, bez dlake na jeziku

Poznati TV voditelj i komičar Jay Leno, poznat je po svojoj rijetkoj kolekciji automobila. U njegovom vlasništvu nalaze se brojna istorijskih vozila, ali i neki od najzanimljivijih supersportskih automobila. Leno tako u svojoj ergeli ima i McLaren F1, kao i Porsche Carrera GT, ali nema ni jedan Ferrari. A kako stvari stoje, neće ni imati.

Upitan zašto nema nijedan Ferrari, Jay leno je odgovorio na svoj prepoznatljiv način, bez dlake na jeziku. Dao je jasno do znanja da Ferrari pravi odlične automobile, ali i da mu se nimalo ne sviđa njihov odnos prema klijentima. Jednostavno, ne želi udovoljavati brojnim prohtjevima Ferrarijevih dilera, pa i dodatnim plaćanjima kako bi došao do automobila.

Otkrio je kakav odnos ima McLaren prema njemu. Otkrio je da su mu se pri kupovini modela MP4-12C javili kako bi ga obavijestili da se snaga motora može podići na preko 600 KS te da će, ako je zainteresiran, to napraviti – potpuno besplatno. Također, savjetovali su mu da mu je bolje uzeti obične, a ne karbonske kočnice jer će auto voziti javnim saobraćajnicama. Time je uštedio 20.000 USD.

Porsche je pak sa svojim automobilom poslao niz poklona, poput jakne i knjige i drugih sitnica, a s automobilom su stigla i dva mehaničara koja su ga savjetovala o tehnikalijama vezanim za automobil.

S druge strane, da bi došao do Ferrarija, trebao bi prodavaču vjerovatno dati kuvertu, a potom i kupiti prije dva modela koja ga ne zanimaju, samo da uđe u svojevrsni klub vjernih vlasnika. Takav odnos ga nimalo ne zanima.

“To je kao kad bogataš ode kod domine. Oh, prebila me cijeloga, bilo je fantastično! Super, neki dečki to vole. Ja ne”, bio je jasan Jay Leno.

Kao što kaže Leno, “kad trošiš tako veliki novac, vjerovatno bi se trebao osjećati kao klijent”. Slažete li se?