"nisam ja za posla"

Instagram joj ukinuo profil, plačući na Youtubeu molila da je ne prijavljuju

New Project (5)

U videu, grcajući u suzama moli korisnike Instagrama da joj prestanu prijavljivati profil jer je ona bez njega “ništa” i kako nema nijednu vještinu potrebnu za “normalan” posao

Jessy Taylor, 21-godišnjakinja s Floride, u svijetu je Instagrama tek jedna u nizu influencerica s nešto više od 100 hiljada pratitelja, a onda je snimila srceparajući video koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama.

Naime, Instagram joj je početkom mjeseca zbog pritužbi deaktivirao profil, ona je na YouTube postavila video pod naslovom “Stop reporting my Instagram”.

To bi vjerovatno bio samo jedan u nizu vide sirote influencerice, ali njegov sadržaj je izazvao mnoge kometare te je ima skoro dva miliona pregleda.

U videu, grcajući u suzama Jessy moli korisnike Instagrama da joj prestanu prijavljivati profil jer je ona bez njega “ništa” i kako nema nijednu vještinu potrebnu za “normalan” posao. Jecajući je gledatelje obavijestila kako ona jednostavno “nije stvorena za posao koji se obavlja od 9 do 17 sati”, te da nikada neće biti “radni materijal”.

Ova nekadašnja radnica u “McDonald’su” je navela kako se tome ne bi vratila jer je tada bila gubitnica, a sada zarađuje online i ima (carstvo) od 100.000 pratitelja. Također, osvrnula se na svoje kritičare za koje je kazala kako ju žele prilagoditi svojim malograđanskim idejama, odnosno odlasku na posao, ali ih je i optužila da oduzimanjem njenog profila i sredstava za život od nje žele napraviti “siromašnu prostitutku na methu”.

Nije naišla na odobravanja, a oni koji su komentirali video su je prozivali zbog njene percepcije o tome kako se ona može ostvariti samo putem novca. Uz negativne, bilo je i mnoštvo sarkastičnih komentara pa je tako jedna komentatorica pretpostavila da bi i ona bila uznemirena da je “plaćaju da ne radi”.

Barem za sada, Instagram joj je vratio profil…Pogledajte kako izgleda na njemu…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessy Taylor (@jessytaylorduh) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessy Taylor (@jessytaylorduh) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessy Taylor (@jessytaylorduh) on