emina jahić

Instagram zvijezda koju prati 170.000 ljudi kandidovala se na izborima u BiH

118211632_329564598091187_8215812707474636984_n (1)

Na Instagramu je prati više od 170.000 korisnika te društvene mreže, gdje je i najavila svoju kandidaturu.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore.

Među kandidatima je i veliki broj osoba koje su već ranije privukle pažnju javnosti, ali ne zbog političkog djelovanja već zbog objava na društvenim mrežama.

Jedna od njih je i Emina Jahić, kandidatkinja Demokratske fronte za Gradsko vijeće Tuzle, koja je ujedno i jedna od najpopularnijih osoba iz BiH na društvenoj mreži Instagram.

Nju na Instagramu prati više od 170.000 korisnika te društvene mreže, gdje je i najavila svoju kandidaturu.

– Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnik Foruma mladih Demokratske fronte, fokus mog djelovanja biti će poboljšanje položaja mladih. Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a sa kojim se većina susreće, jeste stjecanje prvog radnog iskustva kao preduvjet za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bismo se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu. Pored toga, radit ću i na poboljšanju uvjeta života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život – napisala je Jahić.