Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loma Vista

Izdavačka kuća prekinula saradnju sa Mansonom nakon optužbi za zlostavljanje

manson2

Odluka Loma Viste stigla je samo nekoliko sati nakon što su se optužbe pojavile

Loma Vista, izdavačka kuća za koju je Marilyn Manson objavio svoja posljednja tri albuma, odlučila je prekinuti poslovni odnos s Mansonom nakon što je nekoliko žena, uključujući i bivšu zaručnicu Evan Rachel Wood, optužilo muzičara za seksualno zlostavljanje.

U saopćenju izdavača stoji: “S obzirom na uznemirujuće optužbe Evan Rachel Wood i ostalih žena koje su imenovale Marilyna Mansona kao svog zlostavljača, Loma Vista prekinut će s daljnjim promoviranjem njegovog trenutnog albuma. S obzirom na zabrinjavajući razvoj situacije odlučili smo i ne sarađivati s Mansonom na budućim projektima.”

Manson je s izdavačkom kućom saradnju započeo 2015. albumom The Pale Emperor, a Loma Vista je tek distributer njegovih albuma dok sva prava pripadaju njemu. Isti je tip saradnje zadržan na naredna dva albuma, Heaven Upside Down i We Are Chaos.

Odluka Loma Viste stigla je samo nekoliko sati nakon što su se optužbe pojavile.

Iako se na društvenim mrežama može naići na komentare onih koji smatraju da je ovo ishitrena reakcija (pjevač i njegovi predstavnici u trenutku objave još se uvijek nisu osvrnuli na optužbe), činjenica je da se Wood i godinama ranije osvrnula na problematičan odnos s bivšim partnerom, kojeg tada nije imenovala.