SHOWbuzz

Američki pjevač

Marilyn Manson optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko žena

02/02/2021
Evan Rachel Wood i Marilyn Manson

Najmanje pet žena gotovo je istovremeno na Instagramu objavilo optužbe protiv pjevača čije je pravo ime Brian Hugh Warner

Američki pjevač Marilyn Manson jučer je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko žena, među kojima je glumica Evan Rachel Wood, koja je navela da je godinama bila izložena “strašnom zlostavljanju”.

Najmanje pet žena gotovo je istovremeno na Instagramu objavilo optužbe protiv pjevača čije je pravo ime Brian Hugh Warner.

Evan Rachel Wood (33) navela je da ju je Manson “psihološki manipulisao” dok je imala oko 20 godina. Dodala je da je poslije godinama bila izložena zlostavljanju.

Glumica je nekoliko godina bila zvanično u vezi s Mansonom do vjeridbe 2010. Rekla da ju je pjevač nekoliko puta silovao.

Ostale žene, koje tvrde da su bile u vezi s pjevačom, navele su da je Manson “umjetnik za manipulaciju, uznemiravanje, zlostavljanje i prijetnje”.

Manson (52) poznat je po stvaranju neobičnom imidžu. Inspiran gotikom, u javnosti se pojavljuje našmikan, s dva različita sočiva, a njegov izgled ponekad umije da djeluje uznemirujuće.

Pjevač je umjetničko ime izabrao inspirisan filmskom divom Marilyn Monroe i guruom Charlesom Mansonom koji je odgovoran za ubistvo glumice Sharon Tate.

Manson je najpoznatiji po muzici 90-ih, a njegovi najpoznatiji su “Portrait of an American Family” (1994), “Antichrist Superstar” (1996) i “Mechanical Animals” (1998).

U mnogim medijima je tada stekao reputaciju kontroverzne ličnosti i osobe koja ima negativan utjecaj na mlade.

Manson nije za sada komentarisao optužbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.