Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Je li ova reklama previše seksi ili im smeta izbor modela?

reklama plus size modeli

Reklamni spot kompanije “Lane Bryan” zabranjen je jer je previše seksi. No, mnogi smatraju da se čelnicima nekoliko velikih televizija prije svega nije svidio izbor modela.

Zvijezde kampanje su “plus-sajz” modeli Ashley Graham i njene kolegice Precious Lee, Tara Lynn, Denise Bidot i Georgia Pratt. Iza kampanje “This Body” stoji modna kuća “Lane Bryant” koja proizvode isključivo plus size odjeću.

Reklama je dio kampanje čija je ideja da slavi ljepotu ženskog tijela u svim njegovim oblicima i sve što tijelo jedne žene može bez obzira na njenu veličinu.

Djevojke su u jednom dijelu spota u donjem vešu ili nage, iako intimni dijelovi njihovog tijela nisu prikazani.

Upravo te scene poslužile su kao izgovor televizijskim kućama NBC i ABC da zabrane reklamu, uz objašnjenje da je “previše seksi”.

U kompaniji “Lane Bryan”, naravno, ne slažu se sa ovakvim stavom i tvrde da ono što zapravo televizijskim emiterima je to što ne promoviše mršave manekenke, već “plus-sajz” žene.

– Čvrsto smo uvjereni da im smeta veličina žena u reklama, a ne to što su nage. Ova kampanja osmišljena je tako da bude zabavna i da njome slavimo žene svih oblika i veličina. Modeli u našoj reklami nisu ništa više razgolićeni od drugih modela koje gledamo na televiziji – stoji između ostalog u saopštenju kompanije “Lane Bryan”.

Pogledajte reklamu, pa sami procijenite…