Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedan potez ih razotkrio: Kakav je muž Trump, a kakav Obama!

obama trump

O inauguraciji 45. američkog predsjednika Donalda Trumpa, koja se desila u petak 20. januara, i danas se priča. Desila se iako veliki broj američkih građana, a među njima i ogroman broj žena, ne želi to da prihvati.

I ocjenjuje se svaki momenat važnog događaja. Među njima je i ovaj trenutak, koji je trajao nekoliko sekundi, a koji je rekao mnogo toga.

U trenutku kada su se na inauguraciji Donaldu Trumpu i Baracku Obami pridružile njihove supruge, Melanija i Michelle, muževi su ih dočekali.

Prvi čovjek Amerike (kojeg su na ovom snimku minuti dijelili od toga da zvanično preuzme funkciju) suprugu Melaniju je dočekao osmjehom čvrsto držeći pozu koju je zauzeo.

Obama, bivši predsjednik Amerike, poljubio je ruku svojoj ženi. Ova razlika u dočeku povod je jednog ovakog poređenja i ovakve podjele.

Enough said!!! #TeamDL #Repost @17thsoulja4 Can you recognize the difference ….

Videozapis objavljuje realdlhughley (@realdlhughley)

“Postoje dva tipa muškaraca na svijetu!”, poručuje ovaj snimak. Jasno je da je Barack u njemu ocjenjen kao kavaljer, a Tramp kao sušta suprotnost.

Šta će na ovo reći kritičari Trumpa? Šta će na ovo reći žene koje su juče maršom okupirale Ameriku, pa i neke evropske zemlje? Šta će reći holivudske zvijezde od kojih je većina ćutanjem, kao negiranjem, ispratila Trampovu inauguraciju, a zatim u velikom broju krenula na marš?

Trampu se oštre, šovinističke izjave iz predsjedničke kampanje i iz ne tako davne prošlosti ne praštaju, i svaki njegov potez je pod lupom!