Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

maja banićević

Jedina ljubav Dragana Bjelogrlića: Odveo sam je u Barandu i rekao dvije rečenice

dragan bjelogrlic

Maja je baveći manekenstvom vrlo rano počela sama živjeti. Četiri godine je provela u Parizu, a onda se preselila u Beč

Kovrčava plava kosa i šarmantan osmijeh nisu se nimalo promijenili. U Draganu Bjelogrliću još se lako prepoznaje Boba, najmlađi član porodice Popadić iz popularne serije “Bolji život”, u kojeg su potkraj osamdesetih bile zaljubljene sve tinejdžerice u Jugoslaviji. Iza njega su brojne nezaboravne uloge, a i u privatnom životu mu cvjetaju ruže jer ga dijeli s prelijepom suprugom Majom.

Zvijezda kultnih srpskih filmova “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Crni bombarder”, “Montevideo bog te video” te serijala “Vratiće se rode”, u kojima je uživala i hrvatska publika, nerado govori o svom privatnom životu, a u javnosti se rijetko pojavljuje sa ženom koja mu je prije dva desetljeća osvojila srce.

S Crnogorkom Majom Banićević, rođenoj u Nikšiću, zaiskrilo je na snimanju reklame, snimljene sredinom devedesetih godina.

“Kad sam, nekoliko mjeseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski namještaj, u kojem mi je trebala i partnerica, sjetio sam se Maje. Nisam bio siguran je li uopće u Beogradu, no imao sam sreće da je baš tad došla na jesenski ispitni rok pa sam je angažirao da glumi sa mnom u reklami”, izjavio je ranije glumac i reditelj.

Scenarij je bio napravljen kao remake triju erotskih filmskih scena iz kuhinje: iz filmova “Devet i po nedjelja”, “Poštar uvijek zvoni dvaput” i “Sirove strasti”.

“Prvo smo samo glumili ljubavni par, a ubrzo smo to stvarno postali”, otkrio je glumac.

Maja je baveći manekenstvom vrlo rano počela sama živjeti. Četiri godine je provela u Parizu, a onda se preselila u Beč. Radila je za agenciju Ford te je bila na naslovnicama magazina Marie Claire i Elle i nosila važne revije, no često je dolazila u Beograd jer je upisala i diplomirala engleski jezik i književnost. Zbog putenosti i crta lica srpski mediji prozvali su je svojom Monicom Belluci.

Samo dvije sedmice nakon što je upoznao svoju današnju suprugu iz divlje beogradske noći doveo je u zabačeno banatsko selo Barandu pred svoju porodičnu kuću. Ondje joj je, pokazujući veliko dvorište, rekao:

“Probaj sve ovo obuhvatiti pogledom. Ako budeš pametna, ovdje će rasti tvoja djeca.”

“Svidjela mi se jer je kao manekenka proputovala cijeli svijet, stekla iskustvo i širinu, a uz sve to je u dubini duše ostala normalna, tradicionalna, čak i pomalo konzervativna djevojka. To je bilo ono što se tada teško moglo pronaći u okruženju u kojem sam ja živio”, kaže Bjelogrlić.

Ubrzo nakon vjenčanja 1996. Maja je stavila tačku na manekensku karijeru.

Bračni par Bjelogrlić ima kćer Miu, studenticu Fakulteta političkih nauka, i 18-godišnjeg sina Alekseja.