Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jelena Rozga slavi 40. rođendan, pogledajte njen prvi nastup u karijeri

jelena-rozga

Prošla je 21 godina otkako je hrvatska pop pjevačica Jelena Rozga započela svoju profesionalnu muzičku karijeru. Na Dori se 1996. predstavila pjesmom “Aha” te osvojila drugo mjesto, a iste godine postala je pjevačica grupe Magazin s nepunih 18 godina.

U Magazinu je pjevala deset godina.

Jelena je u djetinjstvu je plesala balet. Nakon osnovne upisala je srednju baletnu školu i počela plesati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Nastupala je u “Labuđem jezeru”, “Trnoružici” i “Orašaru”. Baletnu karijeru je napustila kad joj se ukazala prilika postati pjevačicom.

“Tek nakon što sam se prestala aktivno baviti baletom shvatila sam kako me i koliko oblikovao kao ženu – kako mi je ta škola trajno usadila red, predanost i disciplinu u životu”, izjavila je ranije.

Magazin je napustila 2006. godine, no nastavila je saradnju s Tončijem i Vjekoslavom Huljić. Ubrzo je objavila samostalni album “Oprosti mala”. Jelenina solo karijera išla je vrtoglavo uzlaznom putanjom pa je 2008. godine pjesma “Daj šta daš” proglašena najslušanijom te godine.

Privatni život uvijek je skrivala kao zmija noge, no poznata je njena veza s Giulianom. Govorilo se i o romansi s Huljićevim sinom Ivanom, no zaljubljena je u svog zaručnika Stjepana Hausera, s kojim je već dvije godine u vezi.

Plava kosa joj je već niz godina zaštitni znak, a prepoznatljivim osmijehom i karakterističnim vokalnim izričajem osvojila je brojne generacije. Iako je zakoračila u četvrto desetljeće života, Jelenu često prate komentari da izgleda poput djevojčice.

Do danas je ostala vjerna elegantnom, ženstvenom stilu odijevanja, a fetiš su joj cipele visokih potpetica. U privatno vrijeme ne skida se iz udobnih traperica, ali zato na svečanim događanjima zablista u senzualnim haljinama koje naglašavaju njenu fantastičnu figuru.

Pogledajte kako je Jelena izgledala kada se prvi put pojavila na sceni 1996. godine…