Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jennifer Lawrence fit figuru duguje jednom dodatku za vježbanje

jennifer-lawrence-et-james-mcavoy

U filmu ”X-Men: Prva generacija” glumica Jennifer Lawrence izgledala je kao da nema mane. U ulozi Mystique, mutanta plave kože, oduševila je formom tijela.

Jednako dobro snašla se i u drugom dijelu ovog filma, ”X-Men: Dark Phoenix”, a njen trener Dalton Wong otkrio je kako je u samo tri mjeseca isklesala tijelo.

Fit je postala zahvaljujući rastezljivoj traci za učvršćivanje mišića. Ova elastična traka inače dolazi u nekoliko boja od kojih svaka označava drugačiju razinu otpora. Uz njih su vježbe poput jednostavnog podizanja nogu efikasnije. Što je veći otpor, to je više mišića uključeno.

Wong je za Daily Mail otkrio i da su on i Lawrence tokom priprema radili gotovo sve: od joge do dizanja tegova, ali uz vježbe koje se izvode uz rastezljivu traku mogla je trenirati čak i na setu.

Trener slavne glumice pojasnio je kako su često imali na raspolaganju samo desetominutne intervale zbog napornog rasporeda snimanja, ali glumica ih je koristila kako bi poradila na stražnjici ili nogama.

”Vježbe uz elastičnu traku mogu se izvoditi bilo gdje jer ona stane u svaki džep, a ne trebate se nužno preznojiti kako biste bile efikasne”, kazao je Wong i dodao kako je taj dodatak ujedno idealan za žene koje su sramežljive za dizanje tegova zbog straha da ne postanu previše mišićave.