"Romper"

Jessica Alba: Teško je biti sretan kad nemaš zdravlje

Rođenjem svoje prve kćeri Honor 2008. godine, Jessica je, kaže, doživjela onaj trenutak u kojem osjetiš da želiš živjeti i s tom malom osobom koju donosiš na svijet provoditi što je moguće više vremena

Nakon rođenja svog prvog djeteta, 39-godišnja glumica Jessica Alba se povukla sa filmskog platna, a razlog za tu odluku otkrila je u razgovoru za časopis za mame “Romper”, na čijoj se naslovnici našla u izdanju za mart.

“Majka mi je vrlo mlada oboljela od raka, a i mnoge žene iz moje porodice oboljele su od raznih vrsta raka, od kojih nijedan nije bio genetski”, otkriva Alba i dodaje kako je odrastala uz brojne hronične bolesti, prije 11 godine imala pet operacija, patila od hroničnih alergija i kao dijete puno puta bila hospitalizirana.

Rođenjem svoje prve kćeri Honor 2008. godine, Jessica je, kaže, doživjela onaj trenutak u kojem osjetiš da želiš živjeti i s tom malom osobom koju donosiš na svijet provoditi što je moguće više vremena.

“Dakle, važno mi je bilo zdravlje, a željela sam i da ta mala osoba bude zdrava, jer stvarno je teško biti sretan kad nemaš zdravlje”, objašnjava glumica.

“To je bila moja stvarna motivacija, a ne pitanje ‘Hoću li se ikad više zaposliti?’. Iskreno, bila sam na vrhuncu svoje karijere”, rekla je Alba.

Nakon rođenja Honor, Alba je shvatila da se ne može vratiti onome što je prije radila i biti autentična. Jednostavno više nije mogla, jer je nije više bilo briga za to i težila je nečemu drugom.

“Osjećala sam kao da ću na neki način dobiti platformu, nešto što ću moći raditi, a da mi ima smisla i da čini razliku. Tu sam stvarnost potpuno osjetila upravo kad sam prvi put postala mama”, kaže suosnivačica “The Honest Company”.

Sa suprugom Cashom Warrenom (42), Jessica je dobila još dvoje djece, kćer Haven (9) i sina Hayesa (3), a u posljednje vrijeme i nešto više glumi pa su je televizijski gledatelji imali prilike gledati uz Gabrielle Union u seriji “Policajke iz L.A.-a”.

Prošloga je mjeseca otkrila i kako se njen otac Mark Alba bori s rakom štitnjače i da prolazi terapiju zračenjem.

Uz riječi podrške i ohrabrenja, Alba je na Instagramu podijelila video na kojemu pleše sa svojim ocem.