Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još nisu podijeljeni ni za 2017, a već počela utrka za Oscara 2018.

jennifer-lawrence-et-james-mcavoy

Iako ovogodišnja dodjela nagrade Oscar tek treba da bude obavljena, čini se da je takmičenje za narednu godinu već je počelo. Dio godine koji je tradicionalno povezan s ‘lovom na zlatni kip’, novembar i decembar, očigledno više neće biti jedini dio godine kada je meta Oscar.

Reditelj koji je krenuo u akciju je Darren Aronofsky, koji je već u nekoliko navrata bio nadomak Oscara, no svaki mu je put izmakao. Film kojim će pokušati osvojiti nagradu 2018. godine je film ‘mother!’ s oskarovkom Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi. Osim Lawrence se u filmu pojavljuju i Michelle Pfeiffer, Javier Bardem, Domhnall Gleeson kao i Ed Harris.

Film bi se trebao u kinima pojaviti tokom oktobra ove godine, vjerovatno tako da bi mogao nastupiti na raznim festivalima koji se tada odvijaju, kao što su oni u Torontu, Tellurideu u Coloradu i Veneciji. Već sada je krenula kampanja za film, pa se tako može saznati da je u pitanju djelo u kojem pratimo par čiji odnos bude stavljen na kušnju kada im se u kući pojave nepozvani gosti.

89. dodjela nagrade Američke filmske akademije bit će održana u nedjelju

Aronofsky će tim filmom pokušati opet doseći Oscara, koji mu je izmakao iz ruku za filmove ‘Rekvijem za snove’, ‘Crni labud’ (za kojeg je Natalie Portman osvojila statuu), kao i za hvaljeni film ‘Hrvač’, koji je vrlo uspješno ponovno stavio Mickeyja Rourkea u fokus filmaša.

Da podsjetimo, ovogodišnja dodjela biće održana 26. februara.