bkc

Josipa Lisac 29. aprila u Sarajevu

josipa promo virtualni konc DSC_2404 (1)

U svojoj karijeri, dugoj preko pet decenija, postala je prepoznatljiva po mnogim hitovima

Diva hrvatske muzičke scene Josipa Lisac nastupit će u petak, 29. 04.2022. s početkom u 21 sat u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Uzimajući u obzir činjenicu da su njezini koncerti posljednjih godina prava rijetkost (godišnje ih izvede tek nekoliko), imponira činjenica da će jedan u njezinom ovogodišnjem kalendaru biti održan upravo u Sarajevu.

Ovo će biti njezin povratak u BKC, nakon nekoliko godina, kada je rasprodala koncert u rekordnom roku, što su očekivanja i ovaj put.
Josipa Lisac je umjetnica, koja je svojim trudom, radom i uspjehom znatno doprinijela muzičkoj kulturi cijele regije, za što joj je Upravni odbor najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj- Porin, dodijelio nagradu za životno djelo.

U svojoj karijeri, dugoj preko pet decenija, postala je prepoznatljiva po mnogim hitovima, poput „Magla“, „Hir, hir, hir“, „ Gdje Dunav ljubi nebo“, „Danas sam luda“ i brojnim drugim.
Fascinira da je i dalje koncertno i diskografski aktivna, a publiku će uskoro obradovati i novim singlom na kojemu upravo radi.

Ulaznice za koncert u Sarajevu u prodaji su od ponedjeljka, 28. 03. od 9 sati.