Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jugoslovenka bi mogla postati najljepša prva dama SAD u historiji

Melania Trump (6)

Predizborna kampanja u SAD su među glavnim temama u svijetu, a jedna od najzanimljivijih tema je supruga Donalda Trumpa koji želi postati predsjednik pomenute zemlje.

Naime njegova 45-godišnja žena je jugoslovenka ljepotica Melania Trump koja se u javnosti uz supruga skoro i ne pojavljuje.

Melania je bivši model, a danas je dizajner satova i nakita. Njeno jugoslovensko porijeklo je interesantno medijima u regionu, a svi se slažu sa jednim – da će biti najljepša prva dama u istoriji SAD. Melania je rođena 1970. godine u Sevnici u Sloveniji, kao dijete modne dizajnerke i oca koji se bavio prodajom automobila.

Modelingom je počela da se bavi kada je imala 16 godina, a sa 18 je postala član jedne agencije u Milanu.

1996. preselila se u New York, a od tada je radila sa najvećim svjetskim fotografima i bila na naslovnicama najprestižnijih magazina, poput magazina Vogue, Vanity Fair, Elle, Harper's Bazar i mnogih drugih. Postala je član i modne agencije čiji je vlasnik Trump, a tajkun ju je upoznao na Sedmici mode 1998. godine, kada se i njegov prethodni brak raspao.

Sedam godina kasnije je postala njegova supuga, a sudbonosno “da” je rekla u vjenčanici Hohna Galliana koja je koštala 200.000 dolara. Naredne godine je par dobio sina, a Trump je u nekoliko navrata izjavljivao da se sa svojom suprugom nikada ne svađa, kao i da se savršeno slažu.

Njen suprug je postao republikanski predsjednički kandidat, a pažnja medija usmjerena prema njegovoj ženi je zbog toga veća nego ikad.

– Podržavam ga zbog toga što znam šta će uraditi i šta može da uradi za Ameriku. On voli ovaj narod i želi da im pomogne – rekla je Melania povodom kandidature.

Na pitanje koja će njena uloga biti, bila je vrlo skromna.

– Biću veoma tradicionalna. Kao Betty Ford ili Jackie Kennedy. Podržavat ću ga – rekla je.

Melania Trump je u poslednje tri godine, u nekolicini intervjua koje je dala, govorila o tome kako je „zaposlena mama“, ali se to po njenim profilima na društvenim mrežama ne bi reklo. Naime fotografije ističu raskošni život koji vodi, a to nije slika koju njen muž predstavlja u govorima širom Amerike.

Ona se nije oglašavala kada se Trump kandidovao, ali je nedavno izašao jedan njen intervju u kom je izjavila da želi da ostane kod kuće sa sinom, kao i da je lično njena odluka da ne učestvuje javno u kampanji.