prostitucija

Kako najveći makro u Srbiji vodio posao: Obavezno osmosatno spavanje

1817044_1321313_ls

Djevojke koje su radile za Maksimovića morale su da se drže pravila koje je radi boljeg poslovanja određivao

Osuđivani makro iz Šapca Mihailo Maksimović uhapšen je na beogradskom aerodromu i protiv njega se sada vodi istraga zbog trgovine ljudima. Kod uhapšenog, najvećeg makroa u Srbiji, pronađeni su spiskovi uredne evidencije o djevojkama koje, sumnja se, podvodi, a posebno je zanimljivo da je imao tačno utvrđena pravila po kojima su prostitutke živjele.

Maksimović se trenutno nalazi u pritvoru koji mu je određen 25. marta, a Više javno tužilaštvo protiv njega vodi istragu zbog sumnje da se bavi trgovinom ljudima. Kod makroa je, kao i prilikom prošlog hapšenja 2014. godine, pronađena uredna dokumentacija o vođenju njegovog “biznisa”, a pojedini podaci koji se nalaze u evidenciji su šokantni.

Zdrav život, teretana, VIP klijentela

Djevojke koje su radile za Maksimovića morale su da se drže pravila koje je radi boljeg poslovanja određivao. Tako se na spisku našlo obavezno osmosatno spavanje i zdrav način ishrane. Kako bi ostale u formi i privlačnog fizičkog izgleda, djevojke su morale da odlaze u teretanu i redovno vježbaju.

Takođe, Maksimoviću je bilo važno i kako će se djevojke oblačiti, te im je kao jedna od obaveza nametnut i odlazak u kupovinu garderobe.

Prilikom ovog hapšenja objelodanjene su i pojedine informacije o tome kako je biznis funkcionisao. Naime, Maksimović bi, kako se sumnja, najprije iznajmio stanove na određenim lokacijama. Potom bi djevojke koje rade za njega odlazile u te stanove i čekale zainteresovane muškarce koji su klasifikovani kao VIP klijenti.

Dobrostojeći klijent bi potom odlazio u stan gdje bi mu prostituka za novčanu naknadu pružala seksualne usluge.

Inače, Maksimović je srpskim pravosudnim i policijskim organima odavno poznat po svom biznisu. On je još 2014. godine zaustavljen prilikom jedne rutinske saobraćajne kontrole, a policija je ubrzo saznala da on rukovodi dobro razvijenom mrežom elitnih prostitutki.

Njegov “tim” tada je činilo sedam djevojaka, od kojih je pet uhapšeno dok se za preostale dvije sumnja da su pobjegle u Bosnu i Hercegovinu.

I prilikom tog prvog hapšenja, kod njega je pronađen lap top i četiri mobilna telefona. Tu je bilo i drugih 16 telefona sa takozvanim zlatnim brojevima, kao i tabelarni prikaz svih zarada djevojaka, odštampan plan za proširenje biznisa i uputstva o ponašanju i obavezama djevojaka.

Takođe su pronađeni katalozi sa golim djevojkama, kao i lični podaci njihovih klijenata – ime, prezime, adresa, podaci o uplaćenim novčanim sumama…

Koliko je Maksimović do tančina razradio posao govori podatak da je imao poseban spisak na kom je evidentirano kada koja djevojka ima slobodan dan, koja od njih ne može da radi zbog mjesečnog ciklusa i slično.

Prilikom tog hapšenja, policija je privela još trojicu muškaraca koji su bili njegove “desne ruke”. Naime, radi se o punoljetnim muškarcima koji do tada nisu bili osuđivani – S. V, B. S. i Ž. B. Njihov zadatak u dobro razgranatom biznisu bio je da brinu o prostitutkama, budu njihovo obezbjeđenje, dogovaraju se o cijenama.

Otkrivena lista “mušterija” elitnih prostitutki, na njima košarkaši, ubice i političari!

Ti muškarci bi odlazili na sastanke sa klijentima i dogovarali se oko cijene i lokacije na kojoj će se naći sa prostitutkom. Oni i Maksimović imali su unaprijed smišljen plan ukoliko ih policija uhvati u trenutku kada prevoze djevojke – govorili bi da su oni njihovi rođaci ili drugari koji su ih slučajno u tom trenutku prevozili.

Kako je ranijom istragom otkriveno, Maksimović bi od djevojaka uzimao trećinu zarade, rijetko polovinu.

“Zapošljavao” starlete i rijaliti učesnice

Neka od “najzvučnijih imena” koja su karijeru gradile radeći za Maksimovića, svakako su Milica Živanović koju javnost poznaje po nadimku Mimi Oro i Anabela Šćekić Tigrica. Na spisku su se našle i Tijana Štrulović za koju mediji navode da se bavi manekenstvom i da je iz Bosne i Hercegovine, kao i Banjalučanka Božana Vujinović, poznata i po vezi sa Acom Lukasom.

I sve one našle su se pod lupom istrage jer su na više načina dovođene u vezu sa prostitucijom. Tako je Anabela Šćekić Tigrica uhapšena u društvu svoje koleginice Anabele jer su od Beograđanina tražile 20.000 eura da bi mu vratila telefon u kom su se nalazili njegovi pornografski snimci.

Anabela se takođe teretila da je od oštećenog zahtijevala dodatnih 300 eura da bi vratila navodno izgubljeni telefon u kojem su se snimci nalazili. Posrednik između prostitutke i Beograđanina bio je Radovan Lukajić, od ranije poznat policiji.

Svi oni uhapšeni su na montiranom sastanku u jednom beogradskom ugostiteljskom lokalu, gdje je Beograđanin trebalo da im preda novac. Umjesto toga, prostituke i Lukajića su sačekali operativci.

Osuđen na 10 mjeseci uslovno 2015. godine

Maksimović je potom sredinom 2015. godine sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine. Takođe, Maksimović je pristao i da plati i novčanu kaznu od 120.000 dinara.