BiH

Drvar

Nastavlja se potraga za nestalom, ali smanjenim intezitetom

09/04/2019

U dosadašnjoj potrazi učestvovalo je 25 članova GSS-a s područja Kantona 10, Mostara, Čapljine, Gruda, Čitluka i Posušja, s dva potražna tima i psima tragačima te djelatnici PU Drvar, Općinska služba Civilne zaštite i lokalna lovačka udruga

Potraga za nestalom šezdesetdevetogodišnjom Vinkom Maksić iz naselja Mrđe kod Drvara nastavlja se smanjenim intezitetom uz svakodnevnu komunikaciju s PU Drvar, mještanima te Službom za Civilnu zaštitu općine Drvar.

Vinka Maksić posljednji put viđena je 31. marta kada se iz porodičnog doma udaljila u nepoznatom pravcu, a njen nestanak prijavljen u 3. aprila.

Marino Vidović, voditelj dosadašnje potrage te pročelnik GSS –ove stanice Kantona 10 napominje kako je u dosadašnjoj potrazi pretraženo veliko područje po vrlo teškom i nepristupačnom terenu te da nije pronađen nikakav opipljiv trag vezan za nestanak starice.

– Tokom vikenda smo imali potragu većih razmjera, te sada održavamo svakodnevnu komunikaciju s PU Drvar, mještanima tog mjesta te drvarskom službom za civilnu zaštitu – kaže Vidović.

U GSS planiraju, ukoliko nešto ranije ne bude ukazivalo na nestalu, da tokom vikenda pokrenu još jednom opsežnu potragu od naselja gdje je starica zadnji put viđena.

Inače, u dosadašnjoj potrazi učestvovalo je 25 članova GSS-a s područja Kantona 10, Mostara, Čapljine, Gruda, Čitluka i Posušja, s dva potražna tima i psima tragačima te djelatnici PU Drvar, Općinska služba Civilne zaštite i lokalna lovačka udruga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.